Turkse Angora

Turkse Angora floor
Turkije

De Turkse Angora is een evenwichtige, actieve en speelse kat met een gevoelig en liefdevol karakter. Hij kan goed samenleven met andere katten en honden, zit graag op schoot en wordt graag geaaid. De Turkse Angora heeft veel bewegingsruimte nodig. De vacht vraagt geen bijzondere verzorging.

Middelgroot. Gewicht: 2,5 tot 5 kg. Lang, fijn lichaam. Sierlijk, elegant. Halflange tot lange vacht.

Rasbeschrijving Turkse Angora

 • Ras afkomst: Turkije

Het karakter van de Turkse Angora

Deze evenwichtige, actieve en levendige kat, is speels maar ook rustig. Hij kan erg goed opschieten met andere katten en met honden. Dit ras heeft een goed aanpassingsvermogen en heeft dan ook geen bijzondere problemen met reizen. De Turkse Angora is extreem gevoelig en liefdevol. Hij houdt van een lekkere aaibeurt en eenmaal op schoot is hij niet meer weg te slaan. Het is een kletskous, maar met een zachte stem. Deze sterke, sportieve, lenige kat is niet bang van water en houdt van jagen. Hij heeft veel bewegingsruimte nodig. De verzorging is eenvoudig vanwege het vrijwel ontbreken van een ondervacht. Wekelijks borstelen is voldoende. Tijdens de rui zou het dagelijks moeten omdat hij dan veel haar verliest. Een week voor de tentoonstelling kan hij worden gewassen.

Kleur

Alle kleuren zijn erkend, met elke hoeveelheid wit, behalve chocolate, lilac, cinnamon, fawn en de colourpoint- en Burmees aftekening (t). De kleur wit is het meest gewaardeerd.

Lichaam

Lang, fijn en gespierd. Rechte borst. De schouders moeten even breed zijn als de heupen. De achterhand moet iets hoger staan dan de schouders. Fijn beendergestel.

Hoofd

Klein tot middelgroot, driehoekig, langzaam smal toelopend naar de kin. Tamelijk platte schedel.(u) Bij de volwassen katers mogen katerwangen voorkomen. De snuit is nauwelijks afgerond, tamelijk lang, zonder pinch. De neus is middellang en recht, zonder stop. De krachtige, iets afgeronde kin vormt een loodrechte lijn met de neus.

Ogen

Groot, amandelvormig en iets schuin. Alle kleuren zijn toegestaan mits in harmonie met de kleur van de vacht.

Oren

Groot, breed aan de basis, hoog op het hoofd geplaatst en puntig. Oorpluimpjes en indien mogelijk lynxtips.

Vacht

Halflang. Fijne, zijdeachtige textuur. Weinig ondervacht. Ter hoogte van de kraag en de broek is het haar wat langer, evenals onder de buik waar het licht golvend is. Het eerste jaar is de kraag nog niet sterk ontwikkeld (t).

Poten

Lange, fijne poten. Achterpoten langer dan voorpoten. Kleine, ovale voetjes of rond (n). Plukjes haar tussen de tenen.(u)

Staart

Lang, lengte in verhouding met het lichaam.

Verantwoord huisdierenbezit - welk ras past bij jou?

Ontdek direct welk ras goed bij jou past!
Verantwoord huisdierenbezit - welk ras past bij jou?

Stel je vraag aan het Royal Canin kenniscentrum

Neem contact op
Neem contact op

Ontdek welke voeding bij jouw Turkse Angora past

Elke kat heeft individuele behoeftes op basis van leeftijd, ras, grootte, levensstijl of specifieke gevoeligheden. ROYAL CANIN® heeft voor iedere kat en hond hondenvoer en kattenvoer op maat. Ontdek welke voeding het beste bij jouw Turkse Angora past .

NAAR DE VOEDINGSWIJZER

 • Pediatric Weaning

  Pediatric Weaning

  Wist je dat je kitten in haar eerste levensjaar een kritieke groeiperiode doormaakt? Van 4 weken tot 4 maanden heeft je kitten een verminderde afweer en een erg gevoelige spijsvertering. Gedurende deze belangrijke periode kan de dierenarts een speciale voeding adviseren die aansluit bij de specifieke behoefte van je kitten.

  Bekijk productpagina
 • Ageing Sterilised 12+

  Ageing Sterilised 12+

  Je gesteriliseerde of gecastreerde kat is gezond, toch? Of zou ze wel wat slanker kunnen en wat vitaler? Ageing Sterilised 12+ van ROYAL CANIN® is speciaal ontwikkeld voor je gesteriliseerde poes of gecastreerde kater vanaf 12 jaar. Het helpt bij het behoud van een gezond gewicht.

  Bekijk productpagina
 • Appetite Control Sterilised 7+

  Appetite Control Sterilised 7+

  Je gesteriliseerde/gecastreerde kat is tevreden, toch? Of blijft ze maar zeuren om eten terwijl ze echt genoeg krijgt? Appetite Control Sterilised 7+ van ROYAL CANIN® is speciaal ontwikkeld voor gesteriliseerde/gecastreerde katten vanaf 7 jaar. Het helpt ze langer een verzadigd gevoel te geven.

  Bekijk productpagina
Naar de voedingswijzer

Top 5 Populaire namen voor de Turkse Angora

Naam Voorkomend in Nederland
1. Luna
1.1%
1.1%
2. Indy
1.1%
1.1%
3. Minoes
0.8%
0.8%
4. Smokey
0.8%
0.8%
5. Bowie
0.8%
0.8%

Turkse Angora baasje worden?

Verdiep jezelf vóór aanschaf in het gezond voeden en opvoeden van een Turkse Angora. Een goede fokker of cattery is het startpunt bij het kopen van een kitten. Informeer bij de rasvereniging naar een goed adres van een erkende Turkse Angora fokker of cattery.

Heb je al een Turkse Angora kitten in huis? Weet waar je op moet letten en geef jouw kitten de beste voeding op maat. Royal Canin geeft jou informatie en nuttige tips.

Gun jouw Turkse Angora het beste en maak nu voordelig kennis met voeding op maat van Royal Canin.

Bekijk onze pagina over kittens