Waarom geen brok er hetzelfde uitziet

Katten en honden verschillen onderling niet alleen in voedingsbehoeftes, maar ook in eetgedrag. Daarom kijken we bij Royal Canin niet alleen naar voedingstoffen, maar ook naar de vorm en textuur van onze brokken. Zodat elke kat of hond een brok krijgt die bij ze past.

Onze 5 meest opvallende brokken

We hebben een passend brokje voor elke kat of hond. Dit zijn de 5 meest opvallende varianten:

Vele voordelen van aangepaste brokjes

Jarenlang leek de vorm van katten- en hondenbrokjes niet belangrijk. Maar dankzij goed onderzoek weten we nu beter. Doordat we het eetgedrag van katten en honden continu bestuderen en analyseren, leren we steeds meer over hun voorkeuren. En weten we dat de brokken aanpassen op leeftijd, grootte, ras en kaakvorm vele voordelen heeft:

Goed kijken en testen 

Om voor elke kat of hond het beste brokje te maken, gebruiken we verschillende zelfontwikkelde technieken en instrumenten. We laten de katten en honden bijvoorbeeld kiezen tussen voedingen, en filmen hun voorkeur. Ook meten we hoeveel tijd ze nodig hebben om hun bakje leeg te eten. En om hun manier van eten te analyseren, filmen we de dieren van onderaf terwijl ze van een glasplaat eten.

Daarnaast werken we met de zogenaamde Texturometer, een machine die een bijtende tand nabootst. Hierdoor weten we wanneer een brokje zal breken tijdens het eten. En hoe hard of zacht het brokje moet zijn voor een optimaal ‘tandenpoetseffect’. Al onze eigen bevindingen vullen we aan met de vele ervaringen van fokkers en andere professionals.

Bekijk de verkooppunten
 

Geef ze iets om op te kauwen

Sommige katten en honden zijn snelle eters. Denk maar aan de Labrador Retriever. En ook de Maine Coon kan heel vlug eten, tot wel 20% sneller dan de ‘gemiddelde’ kat. Door de vorm en textuur van brokken aan te passen op de manier van eten, kunnen we hen helpen langzamer te eten en beter te kauwen. Dit vermindert de kans op maagklachten en ondersteunt een goede spijsvertering. Door te kauwen, worden de brokken namelijk fijner vermalen en kunnen voedingstoffen beter worden opgenomen.

Voor een schoner gebit

Meer dan 75% van katten en honden heeft rond hun 2e of 3e jaar al last van gebitsproblemen, zoals tandsteen en tandvleesontsteking. Een brokje met een aangepaste vorm, grootte en textuur, zorgt ervoor dat het dier tijdens het kauwen zijn tanden kan ‘poetsen’. Dit vermindert de kans op tandplak. Daarnaast voegen wij ook nog voedingstoffen toe aan deze brokken om tandsteenvorming en een slechte adem te helpen verminderen.

Weten welke brok past bij jouw kat of hond?

Vraag het ons Kenniscentrum, of doorloop de voedingswijzer. Bij al onze voedingen op maat houden we rekening met de juiste vorm en textuur van de brokken.

Doorloop de voedingswijzer