Whippet

Whippet floor
Nederland

Sneller dan het licht en dol op konijnen: de Whippet behoort tot de snelste honden ter wereld. Het spreekt voor zich dat dit snelheidsmonster niet geschikt is voor een leven op de bank. Voor een actieve baas is de Whippet een leuke gezinshond. Hij is slim, tot op bepaalde hoogte gehoorzaam en lief voor kinderen. Het ras is ongeveer een eeuw geleden in Noord-Engeland ontstaan om de Fox Terriër te vervangen bij de hazenjacht. Nadat hij een tijdje in de vergetelheid was geraakt, maakt de Whippet nu weer een zekere opleving door.

Rasbeschrijving Whippet

 • Ras afkomst: Nederland
 • Andere rasnaam: Dwergwindhondje

Uiterlijke kenmerken van de Whippet

Windhondenrennen. Gezelschapshond.

Kortharige Windhonden

Het karakter van de Whippet

De Whippet is robuust en sterk. Hij jaagde graag op konijn. Hij behoort tot de snelste ter wereld en heeft een enorme stuwkracht. Verhoudingsgewijs is hij sneller dan de Greyhound. Hij schittert op de cynodroom (hondenrenbaan) en blinkt uit in de rennen over een gevarieerd parcours. Hij is erg aanhankelijk, zachtaardig, zeer gevoelig, kalm en rustig. Hij is lief voor kinderen kortom hij is een charmant gezelschap. Het is geen waakhond. Hij moet met zachte hand worden opgevoed.

Kleur

Alle kleuren of kleurcombinaties.

Lichaam

Vierkant. Lange, gespierde, sierlijk gebogen hals. Zeer diepe borst. Goed gewelfde ribben. Brede, tamelijk lange rug. Duidelijk gewelfde lendenen. Sterke achterhand. Opgetrokken buiklijn.

Schofthoogte

Reu: 47 tot 51 cm. Teef: 44 tot 47 cm.

Gewicht

Ongeveer 10 kg.

Type

Kortharige Windhonden

Hoofd

Lang, smal. Platte, lange schedel. Lichte stop. Sterke kaken. Kleur van de neus-spiegel in overeenstemming met de kleur van de vacht.

Ogen

Ovaal, schitterend.

Oren

Klein, fijn, in een roos gedragen (rozenoren genaamd).

Vacht

Kort, fijn en dicht.

Poten

Strak, gespierd. Zeer droge voeten. Tamelijk uit elkaar staande tenen. Dikke zoolkussentjes.

Staart

Lang, spits, onder de ruglijn gedragen.

Verantwoord huisdierenbezit - welk ras past bij jou?

Ontdek direct welk ras goed bij jou past!
Verantwoord huisdierenbezit - welk ras past bij jou?

Stel je vraag aan het Royal Canin kenniscentrum

Neem contact op
Neem contact op

Ontdek welke voeding bij jouw Whippet past

Elke hond heeft individuele behoeftes op basis van leeftijd, ras, grootte, levensstijl of specifieke gevoeligheden. ROYAL CANIN® heeft voor iedere kat en hond hondenvoer en kattenvoer op maat. Ontdek welke voeding het beste bij jouw Whippet past .

 • Gastro Intestinal Low Fat

  Gastro Intestinal Low Fat

  Moet je hond regelmatig braken of heeft hij last van diarree? Bij maag- darmaandoeningen of spijsverteringsproblemen kan je dierenarts een speciale voeding met een laag vetgehalte voorschrijven om de spijsvertering te ondersteunen.

  Bekijk productpagina
 • Obesity Management

  Obesity Management

  Heeft je hond last van overgewicht? Heb je moeite om je hond weer op een gezond gewicht te krijgen? Dan kan je dierenarts een speciale dieetvoeding adviseren die je helpt om je hond op zijn ideale gewicht te krijgen en om zijn gewrichten te ondersteunen.

  Bekijk productpagina
 • Obesity Management (natvoer)

  Obesity Management (natvoer)

  Heeft je hond last van overgewicht? Heb je moeite om je hond weer op een gezond gewicht te krijgen? Dan kan je dierenarts een speciale dieetvoeding adviseren die je helpt om je hond op zijn ideale gewicht te krijgen en om zijn gewrichten te ondersteunen.

  Bekijk productpagina
Naar de voedingswijzer

Top 5 Populaire namen voor de Whippet

Naam Voorkomend in Nederland
1. Luna
3.5%
3.5%
2. Senna
2%
2%
3. Depay
1.5%
1.5%
4. James
1.5%
1.5%
5. Lucy
1.5%
1.5%

Whippet baasje worden?

Verdiep jezelf vóór aanschaf in het gezond voeden en opvoeden van een Whippet. Een goede fokker of kennel is het startpunt bij het kopen van een pup. Informeer bij de rasvereniging naar een goed adres van een erkende Whippet fokker of kennel.

Heb je al een Whippet pup in huis. Weet waar je op moet letten en geef jouw pup de beste voeding op maat. Royal Canin geeft je informatie en nuttige tips.

Gun jouw Whippet het beste en maak nu voordelig kennis met voeding op maat van Royal Canin.

Bekijk onze pagina over puppies