Yorkshire Terriër

Yorkshire Terriër floor
Groot-Brittannië

Hoe slim een Yorkshire Terriër ook is, vaak vergeet hij dat hij maar zo’n 23 cm groot is. Sterker nog: eigenlijk is de York ervan overtuigd dat hij de wereld aan kan. De Yorkshire Terriër werd oorspronkelijk gebruikt om ratten uit mijnen te verdrijven. Het ras werd later een populaire gezelschapshond. Voor een eigenaar die weet dat deze dominante druktemaker vooral een geweldig kameraadje is, én die houdt van borstelen, is het een ideale huisgenoot.

Rasbeschrijving Yorkshire Terriër

 • Ras afkomst: Groot-Brittannië
 • Andere rasnamen: Yorkshire, Yorkie

Uiterlijke kenmerken van de Yorkshire Terriër

Gezelschapshond.

Bijzondere Terriërs

Het karakter van de Yorkshire Terriër

De Yorkshire Terriër is levendig, impulsief, onverschrokken en moedig maar ook koppig. Hij loopt over aan affectie, maar leeft moeilijk samen met kleine, drukke kinderen. Hij blaft veel en slaat alarm bij onraad. De Yorkshire Terriër is dominant en aarzelt niet grotere soortgenoten aan te vallen. Een zeer consequente opvoeding is nodig om hem onder controle te kunnen houden.

Kleur

Donker staalblauw (geen zilverblauw) gaande van de achterhoofdsknobbel tot aan de staartbasis, nooit met wildkleurige, bronskleurige of donkere haren vermengd. Op de borst zijn de haren een diepe kleur tan. Alle wildkleurige haren zijn donkerder aan de basis dan in het midden. Ze worden nog bleker naar hun uiteinde toe. De pup wordt zwart geboren, de vacht wort enkele maanden later staalgrijs.

Lichaam

Compact, stevig. Elegante hals. Matig gewelfde ribben, rechte vlakke rug. Goed ondersteunde lendenen.

Schofthoogte

Ongeveer 20 cm.

Gewicht

Tot 3,1 kg.

Type

Bijzondere Terriërs

Hoofd

Vrij klein en vlak. Niet al te vooruitstekend tot bolvormig. Niet te lange snuit.

Ogen

Van gemiddelde grootte, donker. De ooglidrand is donker.

Oren

Klein, V-vormig, rechtop gedragen, niet te ver uit elkaar. Intens tankleurig.

Vacht

Van een gemiddelde lengte op het lichaam, recht, fijne, zijdeachtige structuur. Op de kop lang en een diepe kleur tan. De haren hangen vaak recht naar beneden aan weerszijden van het lichaam, gescheiden door een streep die begint aan de neus tot aan het uiteinde van de staart. Het onderste deel van de ledematen is een diepe kleur tan.

Poten

Recht. Ronde voeten. Zwarte nagels.

Staart

Iets hoger dan de ruglijn gedragen. Weelderig behaard, haren iets donkerder blauw dan de rest van het lichaam.

Verantwoord huisdierenbezit - welk ras past bij jou?

Ontdek direct welk ras goed bij jou past!
Verantwoord huisdierenbezit - welk ras past bij jou?

Stel je vraag aan het Royal Canin kenniscentrum

Neem contact op
Neem contact op

Ontdek welke voeding bij jouw Yorkshire Terriër past

Elke hond heeft individuele behoeftes op basis van leeftijd, ras, grootte, levensstijl of specifieke gevoeligheden. ROYAL CANIN® heeft voor iedere kat en hond hondenvoer en kattenvoer op maat. Ontdek welke voeding het beste bij jouw Yorkshire Terriër past .

Bekijk onze rasspecifieke voedingen
 • Yorkshire Terrier Adult

  Yorkshire Terrier Adult

  Je Yorkshire Terriër is gezond, toch? Of kan zijn lange vacht nog zachter? En zijn eetlust, hoe zit het daarmee? Yorkshire Terrier Adult van ROYAL CANIN® bevat voedingsstoffen die de gezondheid van zijn lange vacht helpen ondersteunen. En zelfs de meest kieskeurige eter vindt het lekker.

  Bekijk productpagina
 • Yorkshire Terrier Puppy

  Yorkshire Terrier Puppy

  Je Yorkshire Terriër pup is gezond, toch? Of zou hij in deze belangrijke groeifase nog wat meer weerstand nodig hebben? Zijn immuunsysteem is immers nog niet ontwikkeld. Yorkshire Terrier Junior van ROYAL CANIN® is speciaal ontwikkeld om de eetlust en de weerstand van je pup met die zijdezachte vacht te vergroten.

  Bekijk productpagina
 • Yorkshire Terrier Adult natvoer

  Yorkshire Terrier Adult natvoer

  Je Yorkshire Terriër is gezond, toch? Of kan de lange vacht nog glanzender? En zijn eetlust, hoe zit het daarmee? Yorkshire Terrier natvoeding van ROYAL CANIN® bevat voedingsstoffen die de gezondheid van de lange vacht ondersteunen. En zelfs de meest kieskeurige eter vindt het lekker.

  Bekijk productpagina
Naar de voedingswijzer

Yorkshire Terriër baasje worden?

Verdiep jezelf vóór aanschaf in het gezond voeden en opvoeden van een Yorkshire Terriër. Een goede fokker of kennel is het startpunt bij het kopen van een pup. Informeer bij de rasvereniging naar een goed adres van een erkende Yorkshire Terriër fokker of kennel.

Heb je al een Yorkshire Terriër pup in huis. Weet waar je op moet letten en geef jouw pup de beste voeding op maat. Royal Canin geeft je informatie en nuttige tips.

Gun jouw Yorkshire Terriër het beste en maak nu voordelig kennis met voeding op maat van Royal Canin.

Bekijk onze pagina over puppies