Spelen houdt je kitten gezond

Door regelmatig met je kitten te spelen versterk je jullie band. Spelen is gezond. Kittens die gewend zijn om met je te spelen, zullen dit ook op latere leeftijd graag blijven doen. Voor je binnenkat extra fijn: door te spelen blijft ze in beweging en voorkom je overgewicht.

Jachtinstinct

Spelletjes die het jachtinstinct prikkelen zijn favoriet bij kittens: ritselende geluiden en langzame en snelle bewegingen van 'een prooi' krijgen de volle aandacht. Je kitten vindt speeltjes uit moeilijk bereikbare plekjes halen erg interessant. Verstop een speeltje eens onder een kleedje.

Waarmee speelt je kleine kat graag?

Spelen met een hengel met een touwtje en veertjes eraan vindt je kitten zeker leuk. Beweeg de veertjes langzaam over de grond of beweeg ze in de lucht. Ze zal enthousiast achter de prooi aanjagen, deze besluipen en bespringen. Met een eenvoudig papieren propje of een leeg wc-rolletje is je kitten ook uren zoet.

Niet spelen met handen

Je handen zijn geen speeltjes. Gebruik je handen alleen om te knuffelen en te aaien. Je wilt niet dat je kitten je vingers als prooi gaat zien en als volwassen kat je handen bespringt, krabt en bijt. Jong geleerd, is oud gedaan. Afleren is moeilijker dan aanleren!

Wissel speeltjes af

Je kitten wil uitdaging zien in het spel. Gebruik daarom niet iedere dag dezelfde speeltjes. Berg een speeltje soms een paar dagen op. Zo blijft een speeltje spannend en wil je kitten het iedere keer opnieuw ontdekken en ermee spelen.

 

TIPS

Laat je kitten niet haar speeltjes opeten

Denk goed na over het materiaal waarmee je kitten speelt. Een kitten wil alles ruiken, proeven en opeten. Laat je kitten daarom niet onbeheerd met van alles spelen. Een balletje van aluminiumfolie is leuk om mee te spelen, maar niet om op te eten!

Spelen met brokjes

Als je kitten ouder wordt en droogvoeding eet, kun je je haar keer laten jagen op haar maaltijd. In plaats van de maaltijd uit te serveren in een bakje, verstop je kleine hoeveelheden brokjes door het huis of zelfs in de tuin. Dit stimuleert het jacht- en reukvermogen van je kat.

Spelen op je tablet

Moderne kittens spelen een spelletje mee op je tablet. Als je zoekt, vind je diverse, gratis spellen voor je kitten. Zo kan ze digitaal vissen vangen, verven of jagen op rondspringende insecten. Je tablet zal niet beschadigen van haar pootje op het beeldscherm.

  Inschrijven nieuwsbrief   Gratis pup- of kittenpakket

Lees meer