Veelgestelde vragen

Wellicht dat je vraag al vaker gesteld is en te vinden is op deze pagina. Mocht je een vraag hebben die hier niet bij staat, kun je altijd met het kenniscentrum contact opnemen.

Algemeen

Met wie werkt Royal Canin samen?

Royal Canin Nederland gelooft in nauwe samenwerking met gespecialiseerde wederverkopers; dat zijn dierenspeciaalzaken, dierenartsen en andere professionals, zoals fokkers. Deze professionals hebben de kennis om kwalitatief hoogwaardige voedingsadviezen te geven, toegespitst op de individuele behoeften van katten en honden. Dat is een van de basisprincipes van Royal Canin; dat is het altijd geweest en zal het ook blijven.

Lees meer over de samenwerking tussen Royal Canin en gespecialiseerde wederverkopers

Heeft deze vraag je geholpen? Ja (0) / Nee (0)

Waar kan ik de acties vinden van Royal Canin?

Bekijk hier onder de actie websites van Royal Canin:

Pet Match Test:

Doe de Pet Match test en ontdek in 4 stappen welke pup of kitten uit een nestje bij jou past.

Gezondheid Verzekerd:
Bij het afsluiten van een nieuwe huisdierenverzekering van Proteq Dier & Zorg ontvang je 25% van de 1e jaarpremie retour als je jouw kitten ROYAL CANIN® geeft. De jaren daarna is jouw Premie Voordeel 10%.

Voedingsadvies op maat:
Krijg voedingsadvies op maat voor jouw kat of hond en ontvang kennismakingskorting tot 5 euro.

 

Heeft deze vraag je geholpen? Ja (2) / Nee (11)

Hoe lang duurt het voordat mijn spaarkaart is verwerkt en ik de waardebon ontvang?

Voor het verwerken van de spaarkaarten houden wij een termijn aan van 6 weken waarin je de waardebrief ontvangt. In rustige periodes is het mogelijk dat je de waardebrief eerder in huis hebt, maar in drukke periodes kan het iets langer duren.

Mocht je dus na 6 weken nog geen waardebrief hebben ontvangen, adviseren wij je om contact met ons op te nemen via het contactformulier.

Heeft deze vraag je geholpen? Ja (0) / Nee (6)

Waar kan ik mijn waardebon registreren?

Klik hier om jouw waardebon van Royal Canin te registreren.
 

Heeft deze vraag je geholpen? Ja (1) / Nee (21)

Hoe vind ik een verkooppunt van Royal Canin?

Klik hier om een Royal Canin verkooppunt bij jou in de buurt te vinden.
 

Heeft deze vraag je geholpen? Ja (4) / Nee (1)

Voeding

Hoe lang kan ik een gesloten verpakking bewaren?

Verpakkingen vanaf 10 kilo

De houdbaarheid van onze verpakkingen is afhankelijk van de betreffende verpakkingsgrootte. Verpakkingen vanaf 10 kilo zijn na productie minimaal 1 jaar houdbaar. Deze verpakkingen worden zuurstofarm afgesloten.

Verpakkingen tot 10 kilo

Verpakkingen kleiner dan 10 kilo zijn tenminste houdbaar tot 1,5 jaar na productie. De klein verpakkingen van Royal Canin worden verpakt onder een gecontroleerde atmosfeer, de zogenoemde 'ATCO'.  De zuurstof in de verpakking is vervangen door een neutraal gas. Dit is bedoeld om de kwaliteiten van de voeding te bewaren.

Natvoeding

Onze blikken en zakjes natvoeding zijn ten minste houdbaar tot 2 jaar na productie.

De ‘tenminste houdbaar tot’ datum wordt altijd vermeld op de verpakking. Voor een optimale houdbaarheid kun je de gesloten verpakkingen het beste in een droge en koele omgeving bewaren.

Heeft deze vraag je geholpen? Ja (6) / Nee (4)

Hoe lang kan ik een geopende verpakking droogvoeding bewaren?

Als een verpakking geopend is kan er verse zuurstof bij de brokken. Dit zorgt ervoor dat de smaak, geur en voedingswaarde van de voeding langzaam achteruit gaan. De snelheid waarmee dit gebeurt is afhankelijk van de bewaaromstandigheden. Naar mate een verpakking langer geopend is, is het mogelijk dat een kat of hond de voeding niet graag meer wil eten.

Er is geen precieze periode aan te geven van hoe lang de voeding te bewaren is. Wij raden je aan om een verpakking aan te schaffen die je binnen 1 maand opgevoerd hebt. Binnen deze periode is de kwaliteit en de smakelijkheid van de voeding nog optimaal, mits de voeding op de juiste wijze bewaard is. 

Heeft deze vraag je geholpen? Ja (20) / Nee (5)

Hoe kan ik het beste een geopende verpakking droogvoeding bewaren?

Factoren zoals temperatuur, vochtigheid, zuurstof en licht spelen een rol bij de houdbaarheid van een voeding. Je kunt een verpakking het beste koel, droog en donker bewaren. Daarnaast is het belangrijk om een verpakking telkens luchtdicht af te sluiten. Bij voorkeur bewaar je de voeding in de originele verpakking, in een luchtdichte voerton. Door de voeding in de originele verpakking te bewaren, komen zo min mogelijk brokken in aanraking met zuurstof. Daarnaast heb je dan altijd de verpakkingsgegevens bij de hand, mocht je deze nog nodig hebben.  

Om de voeding in de verpakking zo lang mogelijk vers te houden kan steeds een voorraadje voor enkele dagen in bijvoorbeeld een bewaarblik worden gedaan. De grote verpakking wordt dan slechts één of twee keer per week geopend zodat er niet te vaak verse zuurstof bij de brokken komt.

Bewaar je de voorraad los in een voerton of bewaarblik, dan is het belangrijk dat deze eerst goed leeg en schoongemaakt is voordat je deze opnieuw vult.

Heeft deze vraag je geholpen? Ja (16) / Nee (4)

Hoe kan de natvoeding het beste bewaard worden?

Natvoeding is na openen, onder de juiste bewaaromstandigheden, maximaal 24 uur houdbaar. Na deze tijd kunnen wij geen garantie meer geven op de kwaliteit van de voeding.

Blikvoeding

Een geopend blik kun je maximaal 24 uur in de koelkast te bewaren. Het beste bewaar je het dan onder een heel dun laagje water, afgedekt met folie.

Zakje natvoeding

Ook deze natvoeding kun je maximaal 24 uur in de koelkast bewaren. Het is dan belangrijk om het zakje luchtdicht af te sluiten.

Invriezen van natvoeding

Als je de geopende natvoeding langer dan 24 uur wilt bewaren, dan kun je deze ook in porties invriezen in een daarvoor geschikt bakje of zakje.

Wanneer je de voeding bewaart in de koelkast of diepvries en je wilt het gaan geven aan je kat of hond, dan kun je deze het beste eerst op kamertemperatuur laten komen. Ontdooi of verwarm voeding niet met behulp van een warmtebron. 

Heeft deze vraag je geholpen? Ja (7) / Nee (2)

Kan ik verschillende voedingen mengen?

Elke voeding van Royal Canin heeft een met zorg samengestelde balans in voedingsstoffen, die samenhangt met het doel waarvoor de voeding ontwikkeld is. Wanneer er verschillende voedingen gemengd worden, kan het zijn dat de voedingsstoffenbalans verstoord wordt. Dit kan ertoe leiden dat de voeding niet het optimale resultaat kan behalen. Het langdurig mengen van verschillende voedingen raden we daarom af.

Heeft deze vraag je geholpen? Ja (12) / Nee (6)

Op welke manier stap ik het beste over op een andere voeding?

Wanneer een nieuwe voeding geïntroduceerd wordt, adviseren we je om rustig over te mengen van de oude naar de nieuwe voeding. Op deze manier kan het spijsverteringsstelsel wennen aan de nieuwe voeding. Je kunt het volgende schema gebruiken voor een geleidelijke overgang:

 

1e en 2e dag         75 % oude voeding          25 % nieuwe voeding

 

3e en 4e dag         50 % oude voeding          50 % nieuwe voeding

 

5e en 6 e dag        25 % oude voeding          75 % nieuwe voeding

Daarna geheel over op de nieuwe voeding.

Lees hier meer over de overschakeling op een andere voeding.

 

Heeft deze vraag je geholpen? Ja (9) / Nee (0)

Hoe werkt de maatbeker?

Om het afmeten van de hoeveelheid voeding makkelijker te maken, is het mogelijk om een cupmaatbeker te gebruiken.

We hebben een kleine maatbeker waarin 1 cup past en een grote maatbeker waarin 2 cups passen. De maatbekers zijn gratis te verkrijgen bij dierenspeciaalzaken en dierenartsenpraktijken. Voor de juiste afmeting van de voeding is het belangrijk om te weten welke maatbeker je hebt. Een 1 cup maatbeker is wit met rood en heeft een hoogte van ongeveer 10 cm. De 2 cup maatbeker is hoger en is goud met rood gekleurd.

Op een groot aantal voedingstabellen vind je naast het aanbevolen aantal grammen, ook een aanbevolen hoeveelheid in aantal cups. 

Maatbekers voor honden

Royal Canin Maatbeker 2 Cups HondRoyal Canin Maatbeker 1 cup Hond 

Maatbeker voor katten

Royal Canin Maatbeker Kat

Heeft deze vraag je geholpen? Ja (12) / Nee (48)

Katten

Welk ras past bij mij?

Bekijk de volgende pagina's om te weten welk ras bij jou past:
 
 

Heeft deze vraag je geholpen? Ja (3) / Nee (4)

Hoe lees ik de voedingstabel af voor mijn kat?

Richtlijn

Onze voedingstabel is een richtlijn is voor het bepalen van de dagelijkse hoeveelheid voeding voor je kat. Van een richtlijn mag afgeweken worden. Elke kat is namelijk anders, bijvoorbeeld qua stofwisseling  en mate van beweging. Het is daarom belangrijk om naar de lichaamsconditie van jouw kat te blijven kijken en de hoeveelheid voeding hier zo nodig op aan te passen.

De voedingstabel

In de eerste verticale kolom zoek je het gewicht van jouw kat op. Kies voor het ideale gewicht van jouw kat (ook als hij momenteel over- of ondergewicht heeft). Het aantal grammen dat hier in de kolom naast staat, is wat wij adviseren voor jouw kat per 24 uur. Als het exacte gewicht er niet bij staat, kies je het gewicht dat hier het dichtste bij in de buurt komt. Geef je kat dan iets meer of iets minder grammen. Zorg verder dat er altijd schoon drinkwater beschikbaar is.

Er is een tweede voedingstabel wanneer er van een voeding ook natvoeding beschikbaar is. In deze tabel kun je zien hoeveel gram brokjes je kunt geven wanneer je dit wilt combineren met 1 zakje natvoeding. Verder werkt deze tabel op dezelfde manier als eerder beschreven.

De voedingstabellen zien er als volgt uit. Het kan zijn dat de voedingstabel op jouw verpakking iets afwijkt.

Royal Canin Voedingstabel Kat

Royal Canin Voedingstabel Kat 

Heeft deze vraag je geholpen? Ja (3) / Nee (13)

Honden

Welk ras past bij mij?

Bekijk de volgende pagina's om te weten welk ras bij jou past:
 
 

Heeft deze vraag je geholpen? Ja (3) / Nee (4)

Hoe lees ik de voedingstabel af voor mijn hond?

Richtlijn

Onze voedingstabel is een richtlijn is voor het bepalen van de dagelijkse hoeveelheid voeding voor je hond. Van een richtlijn mag afgeweken worden. Elke hond is namelijk anders, bijvoorbeeld qua stofwisseling  en mate van beweging. Het is daarom belangrijk om naar de lichaamsconditie van jouw hond te blijven kijken en de hoeveelheid voeding hier zo nodig op aan te passen.

De voedingstabel

In de eerste verticale kolom zoek je het gewicht van jouw hond op. Kies voor het ideale gewicht van jouw hond (ook als hij momenteel over- of ondergewicht heeft). Het aantal grammen dat hier in de kolom naast staat, is wat wij adviseren voor jouw hond per 24 uur. Als het exacte gewicht er niet bij staat, kies je het gewicht dat hier het dichtste bij in de buurt komt. Geef je hond dan iets meer of iets minder grammen. Zorg verder dat er altijd schoon drinkwater beschikbaar is.

De voedingstabel ziet er als volgt uit. Het kan zijn dat de voedingstabel op jouw verpakking iets afwijkt.

Royal Canin Voedingstabel Hond

Heeft deze vraag je geholpen? Ja (6) / Nee (64)

Mijn Royal Canin

Wat is een Mijn Royal Canin account?

Met een Mijn Royal Canin account kan je als consument:

 • Inzicht krijgen in het voedingsadvies van jouw huisdier(en)
 • Als eerste meedoen aan acties of aanbiedingen
 • Zelf bepalen welke nieuwsbrieven je wil ontvangen
 • Gemakkelijk aan acties meedoen
 • De Royal Canin website gepersonaliseerd gebruiken

De persoonlijke informatie die je aan ons doorgeeft, is met een Mijn Royal Canin account gemakkelijk te bekijken en/of te wijzigen. Wel zo handig!

Maak gratis direct een Mijn Royal Canin account aan

 

 Bent u een zakelijke klant?

Neem dan contact op met uw Rayon Manager over uw Mijn Royal Canin account

Heeft deze vraag je geholpen? Ja (0) / Nee (0)

Hoe kan ik mij uitschrijven bij Royal Canin?

Als huisdierbezitter bepaal je natuurlijk zelf welke informatie en aanbiedingen je van Royal Canin wil ontvangen.

Log in op jouw Mijn Royal Canin account om jouw instellingen voor onze nieuwsbrieven aan te passen in 4 simpele stappen.

 1. Ga in jouw account naar het blok “Mijn Nieuwsbrieven”.
 2. Klik op “wijzigen”
 3. Stel jouw voorkeuren in
 4. Klik op “wijzigen”

Jouw voorkeuren worden direct opgeslagen en verwerkt.

Je kan je ook volledig afmelden

Maak gratis direct een Mijn Royal Canin account aan

 

Heeft deze vraag je geholpen? Ja (0) / Nee (0)

Hoe kan ik een Mijn Royal Canin account aanmaken?

Het aanmaken van een Mijn Royal Canin account is gemakkelijk en gratis.

 1. Ga naar www.royalcanin.nl/mijn-royal-canin
 2. Volg de stappen op de website
 3. Bevestig per e-mail jouw account

 Je kan direct inloggen en gebruik maken van jouw account.

Bent u een zakelijke klant?

Neem dan contact op met uw Rayon Manager over uw Mijn Royal Canin account

 

Heeft deze vraag je geholpen? Ja (0) / Nee (0)

Mijn huisdier is overleden. Hoe geef ik dat aan Royal Canin door?

Het is altijd erg verdrietig als je afscheid hebt moeten nemen van je huisdier.  Je kan dit op twee manieren doorgeven. Wij dragen er zorg voor dat dit snel en nauwkeurig wordt verwerkt.

Direct:

 • Log in op jouw Mijn Royal Canin account.
 • Klik op ‘profiel’ bij het huisdier dat je wil afmelden.
 • Klik dan bij “Huisdier afmelden” op “ja”.

Het huisdier zal dan meteen uitgeschreven zijn bij ons.

Via ons Kenniscentrum:

 • Geef de naam van het overleden huisdier door aan het Kenniscentrum via info.nld@royalcanin.com. De aanvraag wordt zo snel als mogelijk verwerkt.

 

Heeft deze vraag je geholpen? Ja (0) / Nee (0)

Helaas levert jouw zoekterm(en) geen resultaat op

Zoek in hele site met zoekterm  Direct contact met Royal Canin

Misschien dat dit helpt:

• Controleer de spelling van je zoekopdracht, een foutje is snel gemaakt
• Probeer een minder specifieke zoekterm. Dit levert meer resultaten op.
• Probeer een andere zoekopdracht met minimaal 3 karakters voor het beste resultaat.

Bekijk de veelgestelde vragen of neem contact op met het ROYAL CANIN® Kenniscentrum via het contactformulier. Wij helpen je graag verder.

Helaas levert jouw zoekterm(en) geen resultaat op

Direct contact met Royal Canin