Katten en honden helpen om zo gezond mogelijke levens te leiden.

Geen klachten; toch naar de dierenarts?

Wij mensen gaan over het algemeen alleen naar de dokter als we ergens last van hebben of als we vermoeden dat we iets mankeren. Dus als je niets aan je hond merkt, hoef je ook niet naar de dierenarts. Of klopt dat niet helemaal...?

Toch naar de dierenarts

Ook al lijkt je hond niets te mankeren, het is toch aan te raden minimaal 1 keer per jaar met je hond naar de dierenarts te gaan voor een gezondheidscheck. Je hond kan het je namelijk niet vertellen als hij toch ergens last van heeft. En hij hoeft dat niet altijd te tonen. Je dierenarts kan door middel van een gezondheidscheck vaak kleine of beginnende aandoeningen vroegtijdig signaleren. Zo voorkom je dat je hond extra ongemak ervaart en mogelijk ernstig ziek wordt.

Vaccineren én gezondheidscheck

Je hond moet elk jaar bepaalde vaccinaties hebben om hem te beschermen tegen bepaalde ziektes. Je dierenarts grijpt deze gelegenheid dan meteen aan om je hond een soort APK te geven, want alleen een gezonde hond kan gevaccineerd worden. Je dierenarts checkt dan ook direct zijn gebit en daar kan je hond enorm veel baat hebben. Zo kunnen gebitsproblemen vroegtijdig gesignaleerd en opgelost worden om te voorkomen dat er mogelijk tanden of kiezen getrokken moeten worden.

Oudere hond

Hoe ouder je hond wordt, hoe belangrijker het is om regelmatig een check te doen bij de dierenarts. Voor oudere honden wordt aangeraden twee keer per jaar te gaan. Zo kunnen zijn gewrichten nader bekeken worden. Artrose is niet te genezen, maar wel goed te ondersteunen en het proces kan zoveel mogelijk geremd worden. Omdat jij je hond elke dag ziet, kan het zijn dat je bepaalde subtiele signalen mist. Je dierenarts kijkt met een frisse blik naar de gezondheid van je hond.

Huisdierverzekering

Bij veel huisdierverzekeringen worden de gezondheidschecks gedekt. Dit is fijn, want zo kun je je hond soms behoeden van onnodig ongemak en word jij niet geconfronteerd met onverwachts hoge kosten.


Deel dit bericht

Andere relevante kennis voor honden in deze levensfase…