Katten en honden helpen om zo gezond mogelijke levens te leiden.

Je hond heeft last van reisziekte

Je hond heeft last van reisziekte

Wat is reisziekte?

Reisziekte is het gevolg van een reactie van het evenwichtsorgaan, waardoor de hond misselijk kan worden. Een hond die begrijpt dat hij van de auto zo’n vervelend gevoel krijgt, zal de auto al snel willen vermijden en niet meer mee willen op reis. Honden zijn een kei in het leggen van verbanden en leren dus heel snel dat de auto de oorzaak is van hun slechte gevoel. Het is dus zaak zo snel mogelijk te voorkomen dat je hond de auto niet meer in wil. Wat kan je doen?

Aanpassingen

Het eerste wat je kunt proberen, is het maken van wat aanpassingen. Maakt het uit op welke plek je hond in de auto zit? Helpt het als er een raampje open staat? Voorin de auto heeft de hond vaak minder last van reisziekte dan achterin. Houd de ritjes kort of zorg onderweg voor voldoende pauzes als dat helpt om te voorkomen dat je hond zich slecht voelt. Zowel een lege maag als een volle maag kan sneller misselijkheid veroorzaken.

Of heeft je hond stress?

Het kan ook zijn dat je hond hijgt en zich onplezierig voelt omdat hij stress ervaart van het autorijden. Ook kan hij dan gaan hijgen en kwijlen. Je zult dan het wennen aan de auto op moeten bouwen. Begin met de auto zelf, dus zonder erin te rijden. Geef je hond bijvoorbeeld zijn eten in de auto. Zodra je hond de auto kan waarderen, zet je eens de motor aan, zonder te rijden. Als dat succesvol is, ga je een klein stukje rijden.

Ondersteunende middelen

Er bestaan ondersteunende middelen die je hond tot rust brengen. Als je hond echt last heeft van reisziekte kun je bij de dierenarts medicijnen halen die zijn misselijkheid onderdrukken. Is het stress waardoor je hond niet comfortabel is, dan kan een voeding mogelijk helpen. ROYAL CANIN® Calm heeft een speciale samenstelling van kalmerende voedingsstoffen die je hond ondersteunen in stressvolle situaties. Je kunt je hond deze voeding geven zolang de training van het autowennen duurt.


Deel dit bericht

Andere relevante kennis voor honden in deze levensfase…