Bij Royal Canin®, doen we alles voor hond & kat.

Kennis en tips voor een hond van 36 weken oud

Je bekijkt nu artikelen over je hond van
  •  
36 weken oud.

Kan ik hondenbrokken combineren met natvoer?

Elke hond heeft zo zijn eigen voorkeuren wat eten betreft. De meeste pups eten hoofdzakelijk brokvoeding, maar soms kan het handig zijn natvoeding erbij te geven. Dit heet mixed feeding. Maar kan dat zo maar of moet je op bepaalde zaken letten?

Lees dit artikel

Mijn pup schrokt: wat kan ik doen?

Sommige pups schrokken hun eten zo snel mogelijk naar binnen. De oorzaak hiervan ligt vaak in het nest waar ze met z'n allen uit één bak te eten kregen. Wat kun je doen om je pup nu rustiger te laten eten?

Lees dit artikel

Bescherm je pup tegen vergiftiging

Inmiddels is je pup al niet zo klein meer, maar hij is nog steeds heel kwetsbaar voor giftige zaken, zoals bestrijdings- en schoonmaakmiddelen, bepaalde bloemen en planten en etenswaren! Weet jij precies waar je je pup allemaal voor moet beschermen?

Lees dit artikel

Hoe voed ik mijn pup consequent op?

Een goede relatie tussen jou, je pup en de rest van de wereld begint met een goede opvoeding. Als je pup weet wat wel en niet mag, goed luistert en geen onnodige angst of stress ervaart, zal hij zich tot een gezonde en blije hond ontwikkelen.

Lees dit artikel

Welke planten zijn giftig voor mijn pup?

Als je een tuin hebt, zul je merken dat je pup daar graag op onderzoek uit gaat. Hij gaat misschien wel graven, snuffelen of zelfs kauwen op planten. Check je tuin of er planten staan die gevaarlijk kunnen zijn!

Lees dit artikel

Spelen met je pup

Je pup is nog klein en dus is hij dol op spelen! En gelukkig maar, want spelen met je pup is niet alleen leuk, het heeft nog veel meer voordelen. Het versterkt de band tussen jullie en je leert elkaar kennen.

Lees dit artikel

Hoe beloon ik goed gedrag van mijn pup?

Met een beloning bevestig je het goede gedrag van je pup en zo leert hij elke dag een beetje meer. Een beloning is iets dat je pup leuk of lekker vindt. Dit kan een spelletje zijn of een brokje.

Lees dit artikel

Rust en regelmaat, je pup vaart er wel bij

Het socialiseren van je pup, hem kennis laten maken met de wereld, is belangrijk. Maar rust en regelmaat is zo mogelijk nóg belangrijker. Rust om nieuwe indrukken te verwerken en regelmaat zodat hij weet wat er van hem verlangd wordt.

Lees dit artikel

De socialisatie van mijn pup

Je pup bevindt zich midden in de belangrijke socialisatiefase die ongeveer tot de 14e week duurt. In deze fase leert hij omgaan met allerlei zaken die hij in zijn latere leven ook tegen gaat komen.

Lees dit artikel

Vlooien bij je hond - vervelend en ongezond!

Denk je aan vlooien, dan denk je aan kriebel en jeuk. Maar dit is niet het enige dat ze veroorzaken. Ze brengen de gezondheid van je hond in gevaar. Voorkom daarom dat je hond vlooien krijgt of behandel hem snel wanneer hij ze toch blijkt te hebben.

Lees dit artikel

Waarom is de hondenschool belangrijk voor je pup?

Als je voor het eerst een pup in huis krijgt, kan het best prettig zijn om wat begeleiding te krijgen bij de opvoeding. Verkeerde gewoontes zijn snel aangeleerd en lastig afgeleerd. Het is dus fijn als je pup zaken meteen goed aanleert.

Lees dit artikel

EHBO-app voor honden: eerste hulp bij de hand!

Bij Royal Canin gaat gezondheid verder dan het maken van hoogwaardige voeding. Daarom ontwikkelden we samen met dierenartsen een unieke EHBO-app voor katten en honden. Met deze app kun je je hond in geval van nood snel de juiste hulp bieden.

Lees dit artikel