Katten en honden helpen om zo gezond mogelijke levens te leiden.

Geef ik mijn pup nog wel het juiste hondenvoer?

En dan is je kleintje ineens alweer zo'n zeven maanden oud! Het echte puppy-zijn is er wel vanaf. Maar je geeft nog steeds puppyvoeding. Klopt dat nog wel?

Verschil per ras

Stoppen met pupvoeding is afhankelijk van het ras. Heb je een kleine hond (volwassen gewicht tot 10kg)? Dan is je pup bijna uitgegroeid en kun je rond de 9 maanden overstappen op voeding voor volwassen honden. Zeer grote rassen (>45 kg) hebben puppyvoeding nog hard nodig om hun groei te blijven ondersteunen en kunnen pas switchen rond de 18/24 maanden.

De Royal Canin voedingswijzer geeft de juiste voeding aan gebaseerd op leeftijd en grootte en specifieke gevoeligheden.

Verschillende voedingen

Bij ROYAL CANIN® hebben we verschillende voedingen voor pups. Zo zijn er rasspecifieke voedingen en voor alle andere pups hebben we - op basis van volwassen gewicht - onderscheid gemaakt tussen Xsmall (<4kg), Mini (4-10kg), Medium (11-25kg), Maxi (26-45kg) en Giant (>45kg). Dit is nodig omdat honden van verschillende groottes behoefte hebben aan een andere samenstelling van voeding.

Zo zorgen we ervoor dat geen enkele hond iets tekort komt in deze belangrijkste fase van zijn leven.

Conditie van je pup

Elke hond heeft zijn voorkeuren voor wat betreft eten. Daarom is het belangrijk om naar de conditie en gezondheid van je hond te kijken en zijn voeding af te stemmen op zijn behoefte.

Blijf je pup regelmatig wegen om in de gaten te houden of zijn gewicht op schema is en blijft. Twijfel je, aarzel dan niet om even langs te gaan bij je dierenarts en om advies te vragen.

Wist je dat?

Een pup van een groter ras die professioneel traint kan wel wat extra ondersteuning voor zijn spieren en gewrichten gebruiken, toch? Voor hem heeft ROYAL CANIN® Maxi Puppy Active voeding ontwikkeld, zodat hij zich voor de volle 100% in kan zetten!


Deel dit bericht

Andere relevante kennis voor honden in deze levensfase…