Katten en honden helpen om zo gezond mogelijke levens te leiden.

Waarom is de hondenschool belangrijk voor je pup?

Als je voor het eerst een pup in huis krijgt, kan het best prettig zijn om wat begeleiding te krijgen bij de opvoeding. Verkeerde gewoontes zijn snel aangeleerd en lastig afgeleerd. Het is dus fijn als je pup zaken meteen goed aanleert.

Socialisatie

Daarnaast is het goed voor je pup om te leren zich netjes te gedragen rondom soortgenoten. Tijdens trainingen op de hondenschool komt hij veel in contact met andere honden. Hier leert hij in 'hondentaal' hoe hij zich dient te gedragen.

Daarnaast bouw je een band op met je pup door samen oefeningen te doen en dingen te leren. Jullie leren elkaar kennen en leggen een goede basis voor jullie latere band.

Hoe kies ik een goede hondenschool?

De term hondentrainer is niet beschermd. Je moet dus zelf achterhalen of een trainer volgens de laatste methodes werkt en of hij echt verstand heeft van hondengedrag. Er zijn wel wat zaken waar je op kunt letten:

Grootte groep

Bij grote groepen is er minder tijd en aandacht voor jou en je pup.

Diploma instructeur

Vraag naar de diploma's van de instructeur en vraag ook hoe hij zijn kennis op peil houdt. Vijftien jaar ervaring zegt niets als hij niet bijschoolt.

Diervriendelijk trainen

Zijn de methodes die de school gebruikt diervriendelijk? Trainen door straffen is achterhaald. Leren door middel van beloning werkt veel beter.

Werkwijze

Kies voor een school waar oefeningen gelijkertijd worden uitgevoerd en waar de instructeur rondloopt met tips. Als je om de beurt bent, moet je lang wachten. Dat vraagt (te) veel geduld van je pup!

Past het?

Ga kennis maken en voel of er een klik is met de instructeur, de school en werkwijze.

Tips

- Omdat er veel hondenscholen zijn en de titel niet beschermd is, is het goed vooronderzoek te doen. Vraag andere hondeneigenaren naar hun ervaringen of vraag je dierenarts. Kijk ook online naar reviews over de school van je keuze.

- Op school krijg je handvatten die je thuis kunt gebruiken. Oefen thuis wat jullie geleerd hebben.

- Vraag niet teveel van je pup en geef hem de tijd om te leren. Soms duurt het gewoon even voor hij snapt wat je van hem vraagt...


Deel dit bericht

Andere relevante kennis voor honden in deze levensfase…