Katten en honden helpen om zo gezond mogelijke levens te leiden.

Kan ik hondenbrokken combineren met natvoer?

Elke hond heeft zo zijn eigen voorkeuren wat eten betreft. De meeste pups eten hoofdzakelijk brokvoeding, maar soms kan het handig zijn natvoeding erbij te geven. Dit heet mixed feeding. Maar kan dat zo maar of moet je op bepaalde zaken letten?

De voordelen van droog- en natvoeding

ONDERSTEUNING URINEWEGEN - Natvoeding is goed voor een verhoogde vochtopname door je pup. Zijn urine wordt hierdoor dunner en minder geconcentreerd. De kans op blaasstenen neemt daardoor af.

ONDERSTEUNING GEZOND GEBIT - Over droogvoeding wordt vaak gezegd dat het tandplak helpt tegengaan met een zogenaamd poetseffect. Dit voordeel bestaat, maar alleen bij brokjes met een speciale grootte, vorm en textuur. Zo'n brokje valt pas uiteen wanneer de tand de brok doorboord heeft.

ONDERSTEUNING SPIJSVERTERING - De voedingsvezels in droog- en natvoeding ondersteunen de spijsvertering en de darmflora. Daarnaast helpt het hoge vochtgehalte in natvoeding te droge ontlasting voorkomen.

SMAAKBELEVING - Is je pup een moeilijke eter, dan kan het helpen om droogvoeding met natvoeding te mengen. De geur van natvoer is vaak wat uitgesprokener. Dit bevordert de eetlust bij kieskeurige fijnproevers.

Hoe mix je?

Hoe je mixt en in welke verhouding, hangt af van de voorkeur van je pup. Zo kun je natvoeding en droogvoeding afwisselen per dagdeel ('s ochtends droge / 's avonds natte voeding), of je kunt de twee mengen in een
gecombineerde maaltijd.

Droogvoeding is meestal de basis bij pups, maar natvoeding kan een goede aanvulling zijn op zijn dagelijkse maaltijd.

Waarom mixed feeding met Royal Canin?

Wil je je pup toch af en toe natvoeding geven, wees er dan zeker van dat beide voedingsoorten van ROYAL CANIN® zijn. Zo voorkom je een tekort of een teveel aan bepaalde voedingsstoffen en weet je zeker dat je pup een evenwichtige voeding binnen krijgt.

Hoe je het best mixt met ROYAL CANIN®-voedingen staat in de voedingstabel op elke verpakking vermeld.


Deel dit bericht

Andere relevante kennis voor honden in deze levensfase…