Katten en honden helpen om zo gezond mogelijke levens te leiden.

Welk hondenvoer is geschikt voor mijn pup?

Je pup gaat hard groeien de komende maanden. Gedurende zijn groeiperiode heeft hij andere voedingsbehoeften dan wanneer hij straks volwassen is. Nu is het belangrijk zijn groeiproces zo goed mogelijk te ondersteunen.

Optimale ondersteuning

Je kunt je pup optimaal ondersteunen in het groeien door hem precies de juiste voeding te geven.

Je pup groeit grofweg in twee fasen. De eerste is de fase van de snelle groei. Dan ontwikkelt het skelet zich en groeit je pup vooral in de hoogte. Tijdens de tweede fase groeien vooral de spieren.

Omdat het per ras verschilt hoe hard een hond groeit, zijn er verschillende voedingen voor kleine en grote rassen ontwikkeld. Kleine hondjes zijn met acht maanden uitgegroeid, grote pas met twee jaar!

Zorgvuldige samenstelling

Het is aan te raden je pup drie maaltijden per dag te geven. De speciale puppyvoedingen zijn energierijk, zodat hij aan kleine beetjes voldoende heeft. Zo wordt zijn nog onvolgroeide spijsverteringsstelsel minder belast.

Pups in de groei hebben een hoge eiwitbehoefte. Eiwitten zijn belangrijk voor de opbouw van onder andere de spieren, skelet en andere weefsels. De hoeveelheid vitaminen en mineralen, zoals calcium en fosfor, is ook aangepast.

Voeding die past

Omdat verschillende rassen anders groeien heeft ROYAL CANIN® voeding op maat voor pups van zeer kleine rassen (tot 4 kg), kleine rassen (4 tot 10 kg), middelgrote rassen (11 tot 25 kg), grote rassen (26 tot 44 kg) en zeer grote rassen (45 kg of meer).

Kies daarom de voeding die past bij jouw pup. Een Chihuahua heeft hele andere voedingsbehoeften, een andere groeicurve en aandachtspunten dan bijvoorbeeld een Duitse herder.

Kies zorgvuldig

Kies zorgvuldig welke puppyvoeding het best bij jouw pup past. De ROYAL CANIN® voedingswijzer kan je helpen de juiste voeding te kiezen. Bij het invullen houden we rekening met:

- het ras
- de leeftijd
- of je pup (al) gesteriliseerd/gecastreerd is
- en of je pup gevoeligheden/aandachtspunten heeft


Deel dit bericht

Andere relevante kennis voor honden in deze levensfase…