Katten en honden helpen om zo gezond mogelijke levens te leiden.

Hondenvoer passend bij de leeftijd van jouw hond

Je pup krijgt nu waarschijnlijk speciaal puppyvoer. Als hij straks ouder wordt, heeft hij andere voer nodig. Wist je dat je hond op elke leeftijd behoefte heeft aan een andere samenstelling hondenvoer?

Groeifase

Eerst moet je pup groeien en dat kost veel energie. Daarom heeft puppyvoeding een hoog eiwitgehalte zodat je pup voldoende bouwstoffen heeft om te groeien.

Daarnaast is de weerstand nog kwetsbaar. Tussen de 4 en 12 weken gaat het afweersysteem van je pup een kritieke fase door. De weerstand afkomstig van de moedermelk neemt af, terwijl het eigen afweersysteem nog niet voldoende ontwikkeld is. Met de juiste puppyvoeding ondersteun je je pup in deze kwetsbare periode.

Het nog onvolgroeide spijsverteringsstelsel van je pup heeft baat bij zeer goed verteerbare eiwitten. Daarnaast helpen prebiotica de darmflora in evenwicht te houden. Dit draagt bij aan een goede kwaliteit van de ontlasting.

Volwassen hond

En dan wordt je pup volwassen. Een klein ras is ongeveer met 8 maanden volgroeid, grote rassen pas met 1,5 tot 2 jaar. Pas als je pup volgroeid is, stap je over op Adult voeding.

Bij het kiezen van de Adult voeding, is het van belang om te kijken naar de conditie van de hond, van welk ras hij is, hoe actief hij is en of hij misschien ergens gevoelig voor is.

Met behulp van de voedingswijzer kun je snel achterhalen welke voeding het meest geschikt is voor jouw volwassen hond.

Oudere hond

Het is een misverstand om een oudere hond pas op seniorenvoeding te zetten als hij zich 'oud' gedraagt.

Voedingen voor ouder wordende honden helpen je hond juist vitaal te blijven en ouderdomsverschijnselen tegen te gaan. De samenstelling ondersteunt onder andere de nierfunctie, helpt de spiermassa te behouden en de botten en gewichten sterk en soepel te houden.

Kleine rassen stappen gemiddeld op 8-jarige leeftijd over, grotere rassen al rond de 5 jaar!


Deel dit bericht

Andere relevante kennis voor honden in deze levensfase…