Katten en honden helpen om zo gezond mogelijke levens te leiden.

Specifiek hondenvoer voor verschillende rassen

ROYAL CANIN® houdt rekening met rasspecifieke eigenschappen van honden. Zo ontwikkelen we gezond hondenvoer, dat precies past bij de behoeften van verschillenden hondenrassen. Geen ras is hetzelfde. Waarom zouden we ze dan wel hetzelfde voer geven?

Groot en klein

Dat een Chihuahua niet dezelfde voeding nodig heeft als een Duits Dog lijkt vrij logisch, maar het is zeker niet alleen de grootte van de brok die anders is! Zo is de brok voor de Chihuahua extra smakelijk en gericht op het behoud van een gezond gebit en hebben grotere hondenrassen meer behoefte aan gewrichtsondersteuning.

Maar er zijn meer raseigenschappen om rekening mee te houden in voeding.

Voorkeuren per ras

Zo is het belangrijk dat een brok goed vastgepakt kan worden. Een korte brede snuit, zoals die van een Bulldog, kan daar meer moeite mee hebben. Voor hen is daarom een speciale golfvormige brok ontwikkeld!

Speciaal voor snelle eters, zoals de Labrador, bestaat een cilindervormige brok. Hiermee gaan zelfs de grootste schrokkers langzamer eten en beter kauwen. Dit is beter voor hun maag en spijsvertering. 

En een Rottweiler belast zijn spieren en gewrichten op een andere manier dan een Teckel.

Vacht en huid

Ook is er rekening gehouden met verschillende huidtypen. Rassen met een gerimpelde huid (Mopshond, Sharpei) zijn bijvoorbeeld gevoeliger voor irritatie.

En wat te denken van het verschil in vachten? Die van een Labrador is waterdicht terwijl de vacht van een Yorkshire Terriër door blijft groeien.

Dan heb je natuurlijk nog het verschil in energiebehoefte. Een Boxer is bijvoorbeeld veel actiever dan een Labrador en de ene hond heeft sneller aanleg om overgewicht te krijgen dan de ander.

Unieke brok voor een unieke hond

Aandacht voor smakelijkheid - Kleine rassen kunnen kieskeurig zijn, dus deze voedingen zijn extra smakelijk.

De vorm, grootte en textuur van de brok - De brok is aangepast aan de vorm van de kop/kaak, zodat de brok makkelijk wordt opgenomen en gekauwd.

Schrokken en kauwen - De ene brok stimuleert kauwen, de andere voorkomt schrokken. Aanwezige calciumvervangers ondersteunen een gezond gebit.

Check de voedingswijzer welke brok geschikt is voor jouw hond!


Deel dit bericht

Andere relevante kennis voor honden in deze levensfase…