Katten en honden helpen om zo gezond mogelijke levens te leiden.

Hoe kies ik een goed hondenpension?

Soms kan je hond niet mee op vakantie of heb je een andere verplichting waar je hond niet bij kan zijn. Dan is het fijn als je een vast adres hebt waar hij altijd naar toe kan en ook blij naar toe gaat! Hoe kies je nu een goed pension?

Ga tijdig op zoek

Het vinden van een fijne logeerplek voor je hond kost tijd. Het beste kun je bij verschillende erkende pensions langsgaan om te kijken hoe het er daar aan toe gaat. Neem de volgende checklist ter hand:

- Hebben de honden toegang tot vers drinkwater?
- Mag je de eigen voeding meegeven?
- Hoeveel tijd wordt er aan de hond besteed?
- Hebben de honden zowel een binnen- als buitenverblijf?
- Hoe vaak en lang worden honden uitgelaten?
- Zitten ze alleen of samen?
- Komt de dierenarts op bezoek?

Nachtje op proef

Heb je een goed gevoel bij een pension, vraag dan of je je hond een nachtje op proef mag brengen. Bekijk vervolgens goed hoe je hond zich gedraagt als je hem ophaalt. Is hij blij en ontspannen dan is het goed. Realiseer je wel dat honden even moeten wennen aan een verblijf in een pension.

Goede pensions zitten vaak lang van te voren volgeboekt en zeker in het hoogseizoen. Ben je dus voor jezelf een vakantie aan het boeken, boek dan ook direct voor je hond.

Vaccinaties

Honden die naar een pension gaan moeten voldoende en tijdig gevaccineerd zijn. Vraag bij het gekozen pension welke entingen zij verplicht stellen. Voor sommige pensions is het ook al voldoende om een titerrapport te overhandigen. Bij titeren wordt een beetje bloed bij de hond afgenomen om te bekijken hoeveel antistoffen er nog in het bloed zitten. Pas als die niet meer voldoende aanwezig zijn, is het nodig de hond opnieuw te vaccineren.

Ook moet de hond ontvlooid en ontwormd zijn.

Andere opties

Niet iedereen wil zijn hond bij een pension achterlaten. Onderzoek dan andere mogelijkheden zoals:

- Bij vrienden of familie
- Iemand in huis op de hond laten passen
- Een particuliere opvang bij een oppas thuis

Wees bij deze oplossingen er wel van bewust dat u zelf verantwoordelijk blijft voor de hond. Ga dus goed na of uw hond in goede handen is en breng de hond een nachtje op proef indien mogelijk.


Deel dit bericht

Andere relevante kennis voor honden in deze levensfase…