Katten en honden helpen om zo gezond mogelijke levens te leiden.

Kennis en tips voor honden van 0-1 jaar oud

ROYAL CANIN® steunt je bij elke stap! We geven je onze kennis, tips en advies voor honden van 0-1 jaar oud.

Je bekijkt nu artikelen over je hond van
  •  
0-1 jaar oud.

Hoeveel voer mag mijn hond eten?

Het is belangrijk je hond de juiste hoeveelheid voeding te geven. Anders wordt hij te mager of te dik. Beide zijn niet goed voor zijn gezondheid. Maar hoe weet je nu hoeveel je hond mag eten? De voedingstabel biedt uitkomst.

Lees dit artikel

Help, mijn puberende hond luistert niet!

Wat is er toch met je pup aan de hand? Hij luisterde eerst zo braaf, speelde zo leuk met de buurhond en nu lijkt het wel of hij watjes in zijn oren heeft en gaat hij ineens anders om met soortgenoten. Welkom in de fase van de puberteit.

Lees dit artikel

Kan ik onbezorgd met mijn pup naar buiten?

Je wilt je pup natuurlijk heerlijk laten genieten van het buiten zijn. Zo leert hij nieuwe dingen en is hij later niet bang. Zorg er wel voor dat je de juiste voorzorgsmaatregelen neemt, voordat hij - verder dan de tuin - naar buiten gaat.

Lees dit artikel

Voor- en nadelen van sterilisatie/castratie honden

Je pup is alweer een half jaar oud en dat is een mooi moment om na te denken over het al dan niet steriliseren/castreren van je hond. Wat zijn de voor- en nadelen van het onvruchtbaar maken van je hond en wanneer is het beste moment?

Lees dit artikel

Heeft mijn pup een gezond gewicht?

Kleine honden worden groot. Maar hoe weet je nu of hij niet net iets te zwaar is? Wat is het ideale gewicht voor jouw pup?

Lees dit artikel

Het melkgebit en definitief gebit van jouw pup

Je bent er vast al achter: auw, wat zijn die kleine tandjes van je pup scherp! Dan hebben we goed nieuws: je pup kan elk moment beginnen met het wisselen van zijn melkgebit voor zijn definitieve gebit.

Lees dit artikel

Hoe bewaar ik hondenvoer het best?

Met hondenbrokken lijkt niet zo veel mis te kunnen gaan, maar ook hondenvoer verliest kwaliteit en smakelijkheid als dit niet goed bewaard wordt. Hoe en waar bewaar je een geopende zak dan het best?

Lees dit artikel

'Natuurlijk en graanvrij'; wat zegt dat eigenlijk?

'Natuurlijke voeding', 'graan'- of glutenvrij', 'met vlees'; termen die je veelvuldig terugziet op verpakkingen van hondenvoeding. Maar wat zeggen deze termen eigenlijk? Is 'natuurlijke voeding' bijvoorbeeld gezonder?

Lees dit artikel

Waarom is de hondenschool belangrijk voor je pup?

Als je voor het eerst een pup in huis krijgt, kan het best prettig zijn om wat begeleiding te krijgen bij de opvoeding. Verkeerde gewoontes zijn snel aangeleerd en lastig afgeleerd. Het is dus fijn als je pup zaken meteen goed aanleert.

Lees dit artikel

Mijn pup schrokt: wat kan ik doen?

Sommige pups schrokken hun eten zo snel mogelijk naar binnen. De oorzaak hiervan ligt vaak in het nest waar ze met z'n allen uit één bak te eten kregen. Wat kun je doen om je pup nu rustiger te laten eten?

Lees dit artikel

Hoe voed ik mijn pup consequent op?

Een goede relatie tussen jou, je pup en de rest van de wereld begint met een goede opvoeding. Als je pup weet wat wel en niet mag, goed luistert en geen onnodige angst of stress ervaart, zal hij zich tot een gezonde en blije hond ontwikkelen.

Lees dit artikel

Help, mijn hond eet poep!

Veel honden doen zich helaas tegoed aan hun eigen uitwerpselen of die van andere dieren. Hoewel het daarom misschien 'normaal' lijkt is het dat niet. Waarom honden poep eten is niet altijd duidelijk. Er kunnen verschillende oorzaken of redenen zijn.

Lees dit artikel

Kan ik hondenbrokken combineren met natvoer?

Elke hond heeft zo zijn eigen voorkeuren wat eten betreft. De meeste pups eten hoofdzakelijk brokvoeding, maar soms kan het handig zijn natvoeding erbij te geven. Dit heet mixed feeding. Maar kan dat zo maar of moet je op bepaalde zaken letten?

Lees dit artikel

Spelen met je pup

Je pup is nog klein en dus is hij dol op spelen! En gelukkig maar, want spelen met je pup is niet alleen leuk, het heeft nog veel meer voordelen. Het versterkt de band tussen jullie en je leert elkaar kennen.

Lees dit artikel

Mijn hond trekt aan de lijn?

Voor veel hondeneigenaren is het een grote ergernis: Een hond die voortdurend aan de riem trekt tijdens een wandeling die ontspannen zou moeten zijn. Maar waarom trekt je hond aan de riem en hoe kun je ervoor zorgen dat wandelen weer leuk wordt?

Lees dit artikel

Bescherm je pup tegen vergiftiging

Inmiddels is je pup al niet zo klein meer, maar hij is nog steeds heel kwetsbaar voor giftige zaken, zoals bestrijdings- en schoonmaakmiddelen, bepaalde bloemen en planten en etenswaren! Weet jij precies waar je je pup allemaal voor moet beschermen?

Lees dit artikel

Hoe help ik mijn pup zindelijk worden?

Wat is het leuk hè, zo’n kleine pup in huis. Alleen die 'ongelukjes' op je vloer… Daar wil je graag snel van af. Hoe leer je een pup dat hij zijn behoeften buiten moet doen en niet op het vloerkleed in de kamer?

Lees dit artikel

Hoe geef ik mijn pup de juiste beweging?

Het is belangrijk dat je pup voldoende beweging krijgt. Dit is goed voor de opbouw van zijn spieren, het kwijt kunnen van zijn energie en het voorkomen van overgewicht. Wat zijn leuke en verantwoorde manieren om samen bezig te zijn met je pup?

Lees dit artikel

Geef ik mijn pup nog wel het juiste hondenvoer?

En dan is je kleintje ineens alweer zo'n zeven maanden oud! Het echte puppy-zijn is er wel vanaf. Maar je geeft nog steeds puppyvoeding. Klopt dat nog wel?

Lees dit artikel

Hoe leer ik mijn puppy alleen thuis te blijven?

Honden zijn van nature roedeldieren; ze leven het liefst in een groep en zijn dus niet graag alleen. Toch zal je puppy weleens alleen thuis moeten blijven. Het is dan ook belangrijk hem hier geduldig in te trainen.

Lees dit artikel

Welke planten zijn giftig voor mijn pup?

Als je een tuin hebt, zul je merken dat je pup daar graag op onderzoek uit gaat. Hij gaat misschien wel graven, snuffelen of zelfs kauwen op planten. Check je tuin of er planten staan die gevaarlijk kunnen zijn!

Lees dit artikel

Jij en je hond in de rangorde

Omdat je hond van nature een groepsdier is, bekijkt en begrijpt hij de wereld om zich heen vanuit een rangorde. De rangorde bepaalt de onderlinge verhouding tussen alle leden van een groep; wie leidt en wie volgt.

Lees dit artikel

Rust en regelmaat, je pup vaart er wel bij

Het socialiseren van je pup, hem kennis laten maken met de wereld, is belangrijk. Maar rust en regelmaat is zo mogelijk nóg belangrijker. Rust om nieuwe indrukken te verwerken en regelmaat zodat hij weet wat er van hem verlangd wordt.

Lees dit artikel

Hoe lang kan een hond alleen zijn?

Hoe lang kan een hond alleen thuisblijven? Dit is niet voor elke hond hetzelfde. De aard van je hond speelt hierin ook een rol. Een aanhankelijke of baasgerichte hond zal het moeilijker vinden als je vertrekt dan een heel autonome hond.

Lees dit artikel

Welke verzorging heeft mijn pup nodig?

Je pup moet natuurlijk goed eten, uitgelaten worden en veel liefde krijgen. Maar vergeet je z'n vacht niet te borstelen, zijn nagels bij te houden, tanden te poetsen en zijn ogen en oren netjes schoon te houden?

Lees dit artikel

Welk hondenvoer is geschikt voor mijn pup?

Je pup gaat hard groeien de komende maanden. Gedurende zijn groeiperiode heeft hij andere voedingsbehoeften dan wanneer hij straks volwassen is. Nu is het belangrijk zijn groeiproces zo goed mogelijk te ondersteunen.

Lees dit artikel

Hond mee in de auto, waar moet je op letten?

Nu je hond wat groter is, is het natuurlijk leuk om samen op pad te gaan. Naar een mooi wandelgebied, mee op visite of misschien zelfs mee op vakantie. Dan is het wel belangrijk dat je je hond veilig vervoert in de auto.

Lees dit artikel

Kan je hond zichzelf vermaken?

Ook al heb je nog zoveel speeltjes in huis, dat wil niet zeggen dat je hond zichzelf vermaakt. Je zal hoe dan ook regelmatig met je hond moeten spelen, maar op de momenten dat dat echt niet kan, zijn er manieren waarop je hond zichzelf kan vermaken.

Lees dit artikel

De socialisatie van mijn pup

Je pup bevindt zich midden in de belangrijke socialisatiefase die ongeveer tot de 14e week duurt. In deze fase leert hij omgaan met allerlei zaken die hij in zijn latere leven ook tegen gaat komen.

Lees dit artikel

Spelen met je hond kan prima binnenshuis

We wonen in Nederland en dus heb je wel eens een regenachtige dag. Dan is het fijn om ook binnenshuis leuke dingen met je hond te kunnen ondernemen, toch?

Lees dit artikel

Hoe verzorg ik het gebit van mijn pup?

Een gebit van een hond heeft altijd extra verzorging nodig en hier kun je niet vroeg genoeg mee beginnen. Laat je pup dus snel wennen aan tandenpoetsen!

Lees dit artikel

Inenten, ontwormen en ontvlooien van jouw pup

Met vaccineren voorkom je dat je pup een gevaarlijke of besmettelijke ziekte krijgt. Hoe werkt een enting precies en wanneer moet je pup zijn prikken halen? Ontvlooi je pup ook op tijd! Vraag je dierenarts welk middel het meest geschikt is en hoe vaak je je pup het best kunt behandelen.

Lees dit artikel

De weerstand en spijsvertering van jouw pup

De weerstand en het spijsverteringsstelsel van je kleine pup zijn in de eerste maanden van zijn leven nog volop in ontwikkeling. Dit maakt hem kwetsbaar. Houd hier voldoende rekening mee bij je keuze voor zijn voeding.

Lees dit artikel

Hoe vaak moet mijn hond naar de dierenarts?

Je kunt niet altijd aan je hond zien of hij iets mankeert. Soms zijn er signalen die jij als baasje niet direct oppikt, maar die je dierenarts wel opmerkt. Een regelmatige checkup voor je hond is echt geen overbodige luxe...

Lees dit artikel

Een nieuwe pup? Laat hem zich thuisvoelen

Daar is je hij dan. Je kleine pup. Groot feest natuurlijk, maar voor je pup is het best een overgang; hij heeft net het nest verlaten en zal even moeten wennen aan zijn nieuwe thuis en huisgenoten! Jij kunt hem daar bij helpen.

Lees dit artikel

Ontwikkeling van botten en spieren bij jouw pup

Het skelet en de spieren van je pup zijn in de groeifase vol in ontwikkeling. Om deze groei goed te ondersteunen heeft je pup speciale voedingsbehoeften en kun je maar beter voorzichtig zijn met (te veel) bewegen. Kun je je pup hierin ondersteunen? Absoluut!

Lees dit artikel

Voorkom dat je pup te zwaar wordt.

Schattig hè, dat puppyvet op zijn buikje? Je pup zit eerst nog ruim in zijn vel en oogt een beetje lobbig. Naar mate hij groeit zal hij gespierder worden en juist wat minder vet hebben. Een goede conditie is essentieel voor een goede gezondheid.

Lees dit artikel

Op reis met je hond

Je pup is onderdeel van het gezin en gaat misschien wel eens mee op reis. De ene hond zal een uitstapje heel leuk vinden, de ander vindt het misschien wat spannend. Als je je hond meeneemt zijn er een aantal zaken waar je rekening mee kunt houden.

Lees dit artikel

Vlooien bij je hond - vervelend en ongezond!

Denk je aan vlooien, dan denk je aan kriebel en jeuk. Maar dit is niet het enige dat ze veroorzaken. Ze brengen de gezondheid van je hond in gevaar. Voorkom daarom dat je hond vlooien krijgt of behandel hem snel wanneer hij ze toch blijkt te hebben.

Lees dit artikel

Hoe beloon ik goed gedrag van mijn pup?

Met een beloning bevestig je het goede gedrag van je pup en zo leert hij elke dag een beetje meer. Een beloning is iets dat je pup leuk of lekker vindt. Dit kan een spelletje zijn of een brokje.

Lees dit artikel

Hoe kies ik een goed hondenpension?

Soms kan je hond niet mee op vakantie of heb je een andere verplichting waar je hond niet bij kan zijn. Dan is het fijn als je een vast adres hebt waar hij altijd naar toe kan en ook blij naar toe gaat! Hoe kies je nu een goed pension?

Lees dit artikel

Hoe leer ik mijn hond met kinderen omgaan?

Tussen honden en kinderen bestaat vaak een speciale chemie; ze spelen graag samen en soms ontstaat er een hechte vertrouwensband. Voor een fijne relatie is het belangrijk dat je pup en je kind goed en respectvol met elkaar omgaan

Lees dit artikel

Hoe maak ik mijn huis puppy-proof?

Welkom lieve pup! Dit is je nieuwe huis. Je pup gaat al snel op ontdekkingsreis en zal alles willen verkennen met neus én bek. Het is dus belangrijk dat je pup nergens bij kan dat gevaarlijk is of niet stuk mag!

Lees dit artikel

Zelf speeltjes maken voor je hond

Spelen met je hond is goed voor de band tussen jullie. Om je hond enthousiast te houden, moet hij het spel wel interessant vinden. Afwisseling is hierin het sleutelwoord. Hoe leuk is het om af en toe zelf een spel te bedenken en te maken?

Lees dit artikel

EHBO-app voor honden: eerste hulp bij de hand!

Bij Royal Canin gaat gezondheid verder dan het maken van hoogwaardige voeding. Daarom ontwikkelden we samen met dierenartsen een unieke EHBO-app voor katten en honden. Met deze app kun je je hond in geval van nood snel de juiste hulp bieden.

Lees dit artikel

Specifiek hondenvoer voor verschillende rassen

ROYAL CANIN® houdt rekening met rasspecifieke eigenschappen van honden. Zo ontwikkelen we gezond hondenvoer, dat precies past bij de behoeften van verschillenden hondenrassen. Geen ras is hetzelfde. Waarom zouden we ze dan wel hetzelfde voer geven?

Lees dit artikel

Hoe verzorg ik de vacht van mijn pup?

De meeste mensen kammen hun haar 's ochtends. Een hond heeft heel veel haar! Net als bij mensen heeft het ene haar meer aandacht nodig dan het andere. Hoe verzorg je de vacht van jouw pup het best?

Lees dit artikel

Hondenvoer passend bij de leeftijd van jouw hond

Je pup krijgt nu waarschijnlijk speciaal puppyvoer. Als hij straks ouder wordt, heeft hij andere voer nodig. Wist je dat je hond op elke leeftijd behoefte heeft aan een andere samenstelling hondenvoer?

Lees dit artikel

Wat moet ik regelen voor de komst van mijn pup?

Als er een baby op komst is, wordt er een kinderkamer gemaakt. Voor een pup is het ook belangrijk dat je van te voren wat zaken in huis haalt en regelt. Wij helpen je even op weg.

Lees dit artikel

Kunnen katten en honden samenleven?

Het spreekwoord ‘leven als kat en hond’ voorspelt niet veel goeds voor het samenleven van honden en katten. Toch kan het ook heel goed gaan, soms zijn honden en katten zelfs echte maatjes. Hoe weet je of het voor jouw huisdieren een goed idee is?

Lees dit artikel

Wennen aan ander hondenvoer in 7 dagen

Het liefst wissel je zo min mogelijk van hondenvoeding. Het spijsverteringsstelsel van je hond is namelijk nog in ontwikkeling. Wil je, om welke reden dan ook, toch van voeding wisselen, zorg dan dat je hond hier zo weinig mogelijk van merkt.

Lees dit artikel

De hond, je beste en trouwste vriend

Waarschijnlijk zo'n 17.000 jaar geleden begon de gedeelde geschiedenis van de mens en de hond. De hond bleek door al die eeuwen heen een zeer trouw maatje, gezinslid of collega.

Lees dit artikel

Hoe houd ik mijn hond fit?

Een fitte hond is vaak een gezonde hond. Maar wat is dan precies een 'fitte hond'? Een fitte hond zit goed in zijn vel, is mooi op gewicht en vindt het fijn om lekker actief te zijn en te bewegen. Is jouw hond fit?

Lees dit artikel

Druk! Hoe geef je je hond toch voldoende aandacht?

Een heel drukke periode in je leven, met weinig tijd voor de hond, het kan iedereen overkomen. Een geboorte, een nieuwe baan, een sterfgeval; er zijn nogal wat gebeurtenissen die aanleiding kunnen zijn voor een drukke periode in je leven.

Lees dit artikel