Katten en honden helpen om zo gezond mogelijke levens te leiden.

Ontwikkeling van botten en spieren bij jouw pup

Als je nu foto's terug ziet van toen je pup nét bij je woonde, zie je dat hij al best gegroeid is! Nu is hij ongeveer vier maanden en in deze fase groeien zijn botten en spieren het hardst. Kun je je pup hierin ondersteunen? Absoluut!

Spectaculaire groei

Tussen de 2 en de 7 maanden groeit het skelet van je hond spectaculair. Hij moet de rest van zijn leven met dit skelet doen, dus de basis is belangrijk!

Groeien kost energie, dus heeft je pup energierijke voeding nodig. Aan de andere kant mag hij natuurlijk geen overgewicht krijgen! Dan is er later een groter risico op artrose en andere aandoeningen. Speciale puppyvoeding heeft de perfecte balans.

Weeg je pup regelmatig en vraag bij twijfel over gezond gewicht advies aan de dierenarts.

Grote of kleine hond

Hoe hard je pup groeit, is afhankelijk van de grootte van je hond. Er zijn vijf categorieën: toy (heel klein), klein, medium, groot en giant (extreem groot). Een klein ras (Chihuahua) is rond de acht maanden volgroeid, terwijl een groot ras (Duitse Dog) pas met twee jaar is uitgegroeid.

Leidraad:
Kleine honden wegen na drie maanden ongeveer de helft (50%) van hun eindgewicht. Zeer grote honden mogen in diezelfde periode tot ongeveer een kwart (25%) van hun geschatte eindgewicht wegen. 

Beweeg met mate

Wees voorzichtig met bewegen en voorkom overbelasting van botten en spieren; deze zijn nog volop in ontwikkeling. Je pup lijkt tomeloze energie te hebben, maar het is ook belangrijk dat hij energie stopt in groeien en niet alleen in spelen!

Gemiddeld genomen mag een pup vijf minuten per maand dat hij oud is wandelen. Heeft je pup nog veel energie, wandel dan nog eventjes door. Gaat hij liggen of blijft hij achter, dan is hij moe. Ga dan direct naar huis.

Raadpleeg bij twijfel je dierenarts!

Voeding

Tijdens deze groeifase heeft je pup een grote behoefte aan onder andere eiwitten. Die zorgen tenslotte voor de opbouw van spieren. Daarnaast ondersteunt een goede verhouding calcium en fosfor de opbouw van een sterk skelet. 

Het is daarom belangrijk je pup een voeding te geven die aan deze behoefte voldoet. Royal Canin zorgt voor de juiste verhouding van voedingsstoffen, precies passend bij de leeftijd van jouw pup. Zo helpen wij je pup uit te laten groeien tot een gezonde en sterke hond!


Deel dit bericht

Andere relevante kennis voor honden in deze levensfase…