Katten en honden helpen om zo gezond mogelijke levens te leiden.

Hoeveel voer mag mijn hond eten?

Het is belangrijk je hond de juiste hoeveelheid voeding te geven. Anders wordt hij te mager of te dik. Beide zijn niet goed voor zijn gezondheid. Maar hoe weet je nu hoeveel je hond mag eten? De voedingstabel biedt uitkomst.

Heb je inmiddels de juiste voeding voor jouw hond gevonden? Dan wil je natuurlijk ook weten hoeveel je voeding dagelijks wilt geven. Doorloop altijd even de Royal Canin Voedingswijzer als je twijfelt over de juiste voeding

Voedingstabel pups

Op elke ROYAL CANIN®-verpakking staat een voedingstabel. Lees de voedingstabel als volgt:

  1. Zoek in de tabel het gewicht dat je hond op volwassen leeftijd moet wegen (vraag je dierenarts naar het ideale volwassen gewicht).
  2. Bekijk welke leeftijd jouw pup nu heeft en dan zie je precies de juiste hoeveelheid voeding die je mag geven.
  3. Weeg je pup minstens elke twee weken en raadpleeg dan weer de voedingstabel om de hoeveelheid voeding aan te passen op zijn leeftijd en gewicht.

Voedingstabel volwassen honden

Lees de voedingstabel als volgt:

  1. Bekijk wat het ideale streefgewicht is.
  2. Bepaal de mate van activiteit. Is je hond actief, dan gebruik je de rechter kolom, bij minder activiteit de linker. Dan heb je de juiste hoeveelheid voeding.
  3. Weeg dit af en verdeel dit over twee maaltijden per dag.

Twijfel je of je hond te zwaar is, bekijk dan de bodyscorekaart. Aan de hand van deze kaart kun je de conditie van je hond bepalen.

Conditie van de hond

De voedingstabellen op de verpakkingen zijn een richtlijn. Er spelen meer zaken mee bij het vaststellen hoeveel je hond precies mag eten. Is hij perfect op gewicht of is hij juist iets te mager? Is hij heel actief of slaapt hij liever? Pas de hoeveelheid voeding dan iets naar beneden of naar boven aan.

Met de handige maatbeker, gratis verkrijgbaar bij dierenarts of dierenspeciaalzaak, kun je eenvoudig de juiste hoeveelheid voeding afmeten.

 

Wist je dat...

  • het belangrijk is dat je de juiste hoeveelheid voeding nauwkeurig afweegt met een weegschaal of afmeet in een maatbeker?
  • snacks maximaal 10% van de dagelijkse energiebehoefte mogen bedragen?
  • als je je hond af en toe verwent, je de calorieën van de snack moet aftrekken van de dagelijks aanbevolen hoeveelheid voeding. Dit om overgewicht te voorkomen!
  • de bodyscorekaart je eenvoudig kan helpen vast te stellen of je hond te zwaar is, goed op gewicht of misschien te licht.

Deel dit bericht

Andere relevante kennis voor honden in deze levensfase…