Katten en honden helpen om zo gezond mogelijke levens te leiden.

Zelf speeltjes maken voor je hond

Spelen met je hond is goed voor de band tussen jullie. Om je hond enthousiast te houden, moet hij het spel wel interessant vinden. Afwisseling is hierin het sleutelwoord. Hoe leuk is het om af en toe zelf een spel te bedenken en te maken?

Zelf een snuffelmat maken

Een snuffelmat is geschikt voor vrijwel elke hond. Deze is ook vrij eenvoudig zelf te maken. Je hebt nodig: oude fleecedeken, rubberen deurmat en een schaar.

Knip de fleecedeken in reepjes van 5 cm breed en 30 cm lang. Deze ga je vervolgens stuk voor stuk door de gaatjes in de mat heen knopen. Het resultaat is een mat met allemaal flapjes stof waar je brokjes tussen kunt verstoppen.

Begin makkelijk en leg de brokjes erop. Verstop ze steeds een beetje dieper tussen de stof.

Zelf een voerbal maken

Het is nooit verkeerd je hond een beetje te laten werken voor zijn eten. Een voerbal is hierbij een uitstekende manier en heel eenvoudig zelf te maken. Dit spel is niet geschikt voor de echte slopers!

Neem een lege fles en maak hier voorzichtig een paar gaatjes in die groot genoeg zijn om brokjes erdoor te laten vallen. Spoel de fles goed om zodat je hond geen plastic binnen krijgt.

Doe de brokjes erin en geef hem aan je hond. Blijf er bij om hem te helpen als het niet lukt!

Oude kranten en een doos

Wil je het nog eenvoudiger terwijl het plezier van je pup er niet minder om zal zijn? Pak dan een doos die groot genoeg is dat de kop van je hond er ruim in past. Pak een paar oude kranten.

Vouw een paar brokjes in losse proppen van de krant. Maak ook een aantal proppen zonder brokjes erin!

Gooi alle proppen in de doos en laat je hond lekker grabbelen naar zijn brokjes.

Voorkom dat hij de krant erbij opeet. Dit spel is niet geschikt voor gulzige eters.

Punten van aandacht

Let er bij alle spelletjes op dat je hond niet gefrustreerd raakt en het ook echt leuk blijft vinden. Vindt hij het moeilijk, help hem dan op weg en versimpel het spel. Blijf er ook altijd bij.

Gebruik zijn eigen voeding voor de spelletjes. Zo voorkom je dat zijn spijsverteringssysteem van slag raakt. Trek de hoeveelheid ook af van zijn dagelijkse hoeveelheid voeding om overgewicht te voorkomen.

Je kunt er ook voor kiezen de hond zijn maaltijd in de vorm van een voerspelletje te geven.


Deel dit bericht

Andere relevante kennis voor honden in deze levensfase…