Katten en honden helpen om zo gezond mogelijke levens te leiden.

Druk! Hoe geef je je hond toch voldoende aandacht?

Een heel drukke periode in je leven, met weinig tijd voor de hond, het kan iedereen overkomen. Een geboorte, een nieuwe baan, een sterfgeval; er zijn nogal wat gebeurtenissen die aanleiding kunnen zijn voor een drukke periode in je leven.

Wat heeft je hond nodig?

Stel, je hebt een erg drukke tijd. Je hond krijgt even niet de aandacht die hij gewend is. De situatie is zoals die is, hoe kan je er toch voor zorgen dat je hond voldoende aandacht krijgt? Het is belangrijk te bepalen wat je hond nodig heeft. De ene hond heeft meer aandacht nodig dan de ander. In een korte periode van schaarste, kan je hond wel tijdelijk toe met de minimale hoeveelheid aandacht. Zorg dat je hond voldoende uitgelaten wordt; dit kan voor jezelf ook een moment van rust zijn!

Wie kan er helpen?

Zodra je weet wat je hond minimaal nodig heeft, kan je bepalen hoeveel hulp je daarbij nodig hebt. Wie kan je hierbij helpen? Denk aan familie, vrienden, buren, kennissen, etc. Waarbij heb je hulp nodig en wie is geschikt én bereid om te helpen? Schroom niet om hulp te vragen. Vaak willen meer mensen helpen dan je denkt, zeker als de nood hoog is. Om hulp vragen kan soms moeilijk zijn, maar mensen willen over het algemeen graag helpen als ze de mogelijkheid hebben.

Hulp van buitenaf

Zijn er geen mensen in jouw omgeving die kunnen of willen helpen? Of heeft jouw hond echt professionele hulp nodig? Dan wordt het tijd om een beroep te doen op hulp van buitenaf. Een hondenuitlaatservice of dagopvang is ervoor bedoeld om aandacht aan jouw hond te geven als je dat zelf even niet lukt. In een drukke periode van je leven is een dergelijk bedrijf geschikt om jou en je hond te helpen. Je kunt ook op zoek gaan naar een oppas via websites als PetBnB of Verhuisdieren bijvoorbeeld.

Voerverrijking en hersenspelletjes

Een hond kost tijd, ook als jij het heel druk hebt. Probeer daarom - ondanks je drukke schema - toch op een paar momentjes op de dag even echt aandacht te hebben voor je hond. Besteed die tijd dan nuttig, door je hond goed mentaal uit te dagen, zodat hij daarna lekker moe is en voldaan. Geef bijvoorbeeld zijn voeding in voerspelletjes of hersenwerkjes. Daar is hij even mee zoet en na afloop is hij lekker moe. Kan je hond lekker slapen en jij weer door met je dagprogramma.


Deel dit bericht

Andere relevante kennis voor honden in deze levensfase…