Katten en honden helpen om zo gezond mogelijke levens te leiden.

Kan je hond zichzelf vermaken?

Ook al heb je nog zoveel speeltjes in huis, dat wil niet zeggen dat je hond zichzelf vermaakt. Je zal hoe dan ook regelmatig met je hond moeten spelen, maar op de momenten dat dat echt niet kan, zijn er manieren waarop je hond zichzelf kan vermaken.

Zelf spelen

Honden spelen niet altijd zelf met hondenspeeltjes zoals een bal, een touw of iets dergelijks. Om zelf te spelen met een hondenspeeltje, is vaak een interactief speeltje nodig. Er bestaan speeltjes waar je hond aan kan trekken, die je met een zuignap aan de vloer bevestigt of aan een elastiek aan het plafond of de deurpost. Als je hond van trekspelletjes houdt, is dat misschien iets voor hem. Is jouw hond dol op apporteren, wat dacht je dan van een ballenmachine?

Voerspelletjes

Er bestaan heel wat interactieve voerspellen. Eén waar je hond een bal ingooit en waar dan een brokje uitrolt. Maar ook voerspellen waar je brokjes in doet, die je hond eruit moet zien te krijgen door het spel heen en weer te bewegen. Deze spellen heb je in de vorm van een bal, maar ook als tuimelaar. Een petfles vullen met wat brokjes is ook al leuk. Daarnaast heb je speeltjes waar je zacht voer in smeert. Je hond moet dan heel wat moeite doen om dat er vervolgens weer uit te krijgen.

Eigen vermaak

Als je hond zich verveelt, gaat hij mogelijk de vogels uit de tuin jagen, blaffen naar voorbijgangers of dingen kapot maken. Manieren die je hond zelf verzint om zichzelf te vermaken. Vaak zijn dit alleen nét niet de spelletjes die jij in gedachten had... Het is dus zinvol om ervoor te zorgen dat je hond voldoende te doen heeft, om ongewenst gedrag te voorkomen. Je hond vindt het net zo leuk om zichzelf te vermaken met een interactief spel of een voerspeeltje.

Speelmaatje

“Ik wou dat ik twee hondjes was, dan kon ik samen spelen”, is een zin uit een bekend gedichtje. Heeft je hond vaker zin om te spelen dan jij, misschien kun je dan op zoek naar een speelmaatje? Misschien ken je wel een hond die je tegenkomt in het park waar je hond graag mee speelt en kan die soms op bezoek komen? Of misschien wil je buurjongetje, met net zoveel energie als jouw hond, komen spelen. Zorg bij alles dat je bedenkt, dat je hond het leuk blijft vinden en nooit gefrustreerd raakt.


Deel dit bericht

Andere relevante kennis voor honden in deze levensfase…