Katten en honden helpen om zo gezond mogelijke levens te leiden.

Wat moet ik regelen voor de komst van mijn pup?

Als er een baby op komst is, wordt er een kinderkamer gemaakt. Voor een pup is het ook belangrijk dat je van te voren wat zaken in huis haalt en regelt. Wij helpen je even op weg.

Benodigdheden

We geven je een lijstje met spullen die je minimaal in huis moet hebben.

Voeding:
Zorg dat je dezelfde voeding in huis hebt als de fokker. Dit helpt je pup wennen.

Etens- en drinkbakje
Liefst van rvs omdat dit goed schoon te maken is. Koop je bakjes niet te klein!

Halsband/tuigje/riem
Koop eerst een wat kortere riem zodat je pup netjes leert volgen. Hang een penning aan zijn halsband of tuigje met je nummer!

Speeltjes
Wees er zeker van dat speeltjes geschikt zijn voor een pup.

Bench/kussen/mand
Je pup heeft een eigen plekje nodig waar hij zich terug kan trekken. Zorg dat deze zich op een rustige plek in huis bevindt. Een bench kan helpen bij zindelijkheidstraining en kan dienen als rustplek.

(Tanden)borstel
Hoe eerder je pup went aan verzorging hoe beter. Bouw het borstelen en poetsen rustig op met geschikt materiaal. Laat je adviseren bij een dierenspeciaalzaak of door de dierenarts.

Dierenartsenpraktijk en hondenschool kiezen

Ga vóór je de pup in huis hebt op zoek naar een dierenarts. Sluit je aan bij een praktijk waar je een goed gevoel bij krijgt. Vraag of de dierenarts goed bereikbaar is, ook buiten openingstijden, in geval van spoed. Bekijk van tevoren de tarieven om verrassingen te voorkomen.

Puppycursus is goed voor de band met je pup. Sommige scholen zitten al weken van tevoren vol, dus oriënteer je daarom tijdig op welke scholen er in de buurt zitten. Let erop dat zij werken met positieve trainingsvormen!

Chipregistratie

Binnen twee weken nadat de pup bij jou is komen wonen, moet hij op jouw naam geregistreerd staan. Er zijn verschillende databanken waar de pup geregistreerd kan worden; vraag je dierenarts als je wilt weten welke de beste keuze is.

Mocht je pup ooit weglopen dan kan hij via dierenarts, asiel of dierenambulance bij je terug worden gebracht. Geef bij de registratie wel expliciet aan dat deze organisaties je gegevens mogen gebruiken om jou te traceren! Dat scheelt een hoop zorgen.


Deel dit bericht

Andere relevante kennis voor honden in deze levensfase…