Katten en honden helpen om zo gezond mogelijke levens te leiden.

Hoe bewaar ik hondenvoer het best?

Met hondenbrokken lijkt niet zo veel mis te kunnen gaan, maar ook hondenvoer verliest kwaliteit en smakelijkheid als dit niet goed bewaard wordt. Hoe en waar bewaar je een geopende zak dan het best?

Hoe lang zijn hondenbrokken houdbaar?

Hondenbrokken bevatten vetten en kunnen hierdoor 'ranzig' worden. Om daarnaast de vitamines en voedingswaarde optimaal te behouden, kun je brokken het best in de originele verpakking in een luchtdichte plastic ton bewaren.

Verpakkingen vanaf 10 kg kunnen tot minimaal 1 jaar na de productiedatum bewaard worden. Kleinere verpakkingen (minder dan 10 kg) zijn maximaal 1,5 jaar na de productiedatum houdbaar. Bewaar de voeding altijd droog en veilig, waar de verpakking niet kan beschadigen.

Een geopende zak kun je het best binnen een maand opmaken. De voeding behoudt gedurende deze periode zijn smakelijkheid en kwaliteit, mits deze dus goed afgesloten en - bij voorkeur - in originele verpakking of ton wordt bewaard. Zet de ton op een donkere, vocht- en tochtvrije plaats. Geopende zakken altijd weer zo goed mogelijk afsluiten.

Wist je dat..?

  • De voeding van Royal Canin voor het verpakken nogmaals door de metaaldetector gaat om er zeker van te zijn dat er niets anders dan smakelijke en gezonde voeding in de zak zit?
  • De innovatieve verpakking van Royal Canin ervoor zorgt dat er minimaal contact is tussen de verpakte brokken en zuurstof, waardoor de voeding langer bewaard kan worden?
  • Royal Canin heeft speciale verpakkingen waarbij de zuurstof vervangen is voor stikstof. Hierdoor blijft de brok verser in een ongeopende zak.

 


Deel dit bericht

Andere relevante kennis voor honden in deze levensfase…