Katten en honden helpen om zo gezond mogelijke levens te leiden.

Wennen aan ander hondenvoer in 7 dagen

Het liefst wissel je zo min mogelijk van hondenvoeding. Het spijsverteringsstelsel van je hond is namelijk nog in ontwikkeling. Wil je, om welke reden dan ook, toch van voeding wisselen, zorg dan dat je hond hier zo weinig mogelijk van merkt.

Ondersteuning bij verandering

AIs je hond net naar jou toe verhuisd, geef haar dan in ieder geval nog 1 of 2 weken dezelfde voeding die ze daarvoor al kreeg. Zo raakt haar spijsverteringsstelsel, dat nog volop in ontwikkeling is, niet van slag in deze spannende periode.

Wil je toch overstappen op andere voeding, doe dit dan geleidelijk in 7 dagen. Per dag meng je telkens steeds meer nieuwe voeding met steeds minder oude voeding. Zo ondersteun je de spijsvertering van je hond bij het overstappen op ander voer.

Overstapschema hondenvoer

  • Dag 1+2: 75% oude voeding + 25% nieuwe voeding
  • Dag 3+4: 50% oude voeding + 50% nieuwe voeding
  • Dag 5+6: 25% oude voeding + 75% nieuwe voeding
  • Dag 7 : 100% nieuwe voeding

Pas bij het wisselen van voer deze voedingsovergang altijd toe. Ook bij een volwassen hond

Positieve associatie nieuwe hondenvoeding

Let er op dat je hond niet toch last krijgt van haar spijsvertering terwijl je omschakelt. Reageert haar lichaam niet goed op de verandering, neem dan wat meer tijd voor de overstap. Je hond zou anders de nieuwe voeding met ongemak kunnen gaan associëren. Ze kan het nieuwe voer dan weigeren. Ook als ze inmiddels is opgeknapt.

Nieuwe brokjes kun je ook langzaam aan via een hondenspeeltje introduceren. Zo heeft je hond meteen een positieve associatie met de nieuwe voeding.


Deel dit bericht

Andere relevante kennis voor honden in deze levensfase…