Katten en honden helpen om zo gezond mogelijke levens te leiden.

Hoe vaak moet mijn hond naar de dierenarts?

Je kunt niet altijd aan je hond zien of hij iets mankeert. Soms zijn er signalen die jij als baasje niet direct oppikt, maar die je dierenarts wel opmerkt. Een regelmatige checkup voor je hond is echt geen overbodige luxe...

Jong en sterk, toch?

Een jonge hond is toch gezond en sterk? Gelukkig de meeste wel. Toch is het aan te raden je dier minimaal één keer per (half) jaar na te laten kijken door je dierenarts. Dit kun je direct combineren met het vaccinatieschema, maar je kunt natuurlijk ook een keertje extra gaan.

Zo heb je als baasje misschien niet in de gaten dat je hond toch wat zwaar wordt. En is zijn gebit nog wel in orde? Het tijdig signaleren van aandoeningen kan in veel gevallen erger (en dus hogere kosten!) voorkomen.

Subtiele symptomen

Sommige honden zijn echt geen piepers en kunnen lang doorlopen met een kwaal of aandoening, zonder dat jij daar iets van merkt. Soms zijn de symptomen heel subtiel, maar zijn ze er wel!

Zo kan je hond wat minder zin hebben om te spelen, of wordt hij ineens een stuk rustiger. Misschien vind je dit als baasje van een drukke pup juist wel fijn, maar zorg ervoor dat je uitsluit dat het veroorzaakt wordt door ongemak. Laat je hond voor de zekerheid even nakijken door de dierenarts.

Gewrichtsaandoeningen

Springt je hond ineens niet meer zo makkelijk op de bank? Of heeft hij moeite met in de auto gaan? Hij zou last kunnen hebben van zijn gewrichten.

Gewrichtsaandoeningen komen echt niet alleen voor bij oudere honden. Ook jongere honden kunnen er last van hebben. Hoe sneller bijvoorbeeld (beginnende) artrose wordt vastgesteld, hoe beter je de schade en pijn op latere leeftijd kunt beperken.

Ga dus bij twijfel even langs bij je dierenarts; grote kans dat ze iets voor jullie kan betekenen.

Geen onverwachts hoge kosten?

Om te voorkomen dat je op hoge kosten wordt gejaagd als je dier iets ernstigs mankeert, kun je een huisdierenverzekering afsluiten. Je hond is zo altijd verzekerd van goede medische zorg.


Deel dit bericht

Andere relevante kennis voor honden in deze levensfase…