Bij Royal Canin®, doen we alles voor hond & kat.

Kennis en tips voor een hond van 42 weken oud

Je bekijkt nu artikelen over je hond van
  •  
42 weken oud.

Bescherm je pup tegen vergiftiging

Inmiddels is je pup al niet zo klein meer, maar hij is nog steeds heel kwetsbaar voor giftige zaken, zoals bestrijdings- en schoonmaakmiddelen, bepaalde bloemen en planten en etenswaren! Weet jij precies waar je je pup allemaal voor moet beschermen?

Lees dit artikel

Welke planten zijn giftig voor mijn pup?

Als je een tuin hebt, zul je merken dat je pup daar graag op onderzoek uit gaat. Hij gaat misschien wel graven, snuffelen of zelfs kauwen op planten. Check je tuin of er planten staan die gevaarlijk kunnen zijn!

Lees dit artikel

Op reis met je hond

Je pup is onderdeel van het gezin en gaat misschien wel eens mee op reis. De ene hond zal een uitstapje heel leuk vinden, de ander vindt het misschien wat spannend. Als je je hond meeneemt zijn er een aantal zaken waar je rekening mee kunt houden.

Lees dit artikel

Hoe kies ik een goed hondenpension?

Soms kan je hond niet mee op vakantie of heb je een andere verplichting waar je hond niet bij kan zijn. Dan is het fijn als je een vast adres hebt waar hij altijd naar toe kan en ook blij naar toe gaat! Hoe kies je nu een goed pension?

Lees dit artikel

Vlooien bij je hond - vervelend en ongezond!

Denk je aan vlooien, dan denk je aan kriebel en jeuk. Maar dit is niet het enige dat ze veroorzaken. Ze brengen de gezondheid van je hond in gevaar. Voorkom daarom dat je hond vlooien krijgt of behandel hem snel wanneer hij ze toch blijkt te hebben.

Lees dit artikel

Hond mee in de auto, waar moet je op letten?

Nu je hond wat groter is, is het natuurlijk leuk om samen op pad te gaan. Naar een mooi wandelgebied, mee op visite of misschien zelfs mee op vakantie. Dan is het wel belangrijk dat je je hond veilig vervoert in de auto.

Lees dit artikel

EHBO-app voor honden: eerste hulp bij de hand!

Bij Royal Canin gaat gezondheid verder dan het maken van hoogwaardige voeding. Daarom ontwikkelden we samen met dierenartsen een unieke EHBO-app voor katten en honden. Met deze app kun je je hond in geval van nood snel de juiste hulp bieden.

Lees dit artikel