Bij Royal Canin®, doen we alles voor hond & kat.

Kennis en tips voor een hond van 44 weken oud

Je bekijkt nu artikelen over je hond van
  •  
44 weken oud.

Hoeveel voer mag mijn hond eten?

Het is belangrijk je hond de juiste hoeveelheid voeding te geven. Anders wordt hij te mager of te dik. Beide zijn niet goed voor zijn gezondheid. Maar hoe weet je nu hoeveel je hond mag eten? De voedingstabel biedt uitkomst.

Lees dit artikel

'Natuurlijk en graanvrij'; wat zegt dat eigenlijk?

'Natuurlijke voeding', 'graan'- of glutenvrij', 'met vlees'; termen die je veelvuldig terugziet op verpakkingen van hondenvoeding. Maar wat zeggen deze termen eigenlijk? Is 'natuurlijke voeding' bijvoorbeeld gezonder?

Lees dit artikel

Hoe vaak moet mijn hond naar de dierenarts?

Je kunt niet altijd aan je hond zien of hij iets mankeert. Soms zijn er signalen die jij als baasje niet direct oppikt, maar die je dierenarts wel opmerkt. Een regelmatige checkup voor je hond is echt geen overbodige luxe...

Lees dit artikel

Spelen met je hond kan prima binnenshuis

We wonen in Nederland en dus heb je wel eens een regenachtige dag. Dan is het fijn om ook binnenshuis leuke dingen met je hond te kunnen ondernemen, toch?

Lees dit artikel

De weerstand en spijsvertering van jouw pup

De weerstand en het spijsverteringsstelsel van je kleine pup zijn in de eerste maanden van zijn leven nog volop in ontwikkeling. Dit maakt hem kwetsbaar. Houd hier voldoende rekening mee bij je keuze voor zijn voeding.

Lees dit artikel

Help, mijn hond eet poep!

Veel honden doen zich helaas tegoed aan hun eigen uitwerpselen of die van andere dieren. Hoewel het daarom misschien 'normaal' lijkt is het dat niet. Waarom honden poep eten is niet altijd duidelijk. Er kunnen verschillende oorzaken of redenen zijn.

Lees dit artikel

Heeft mijn pup een gezond gewicht?

Kleine honden worden groot. Maar hoe weet je nu of hij niet net iets te zwaar is? Wat is het ideale gewicht voor jouw pup?

Lees dit artikel

Hoe geef ik mijn pup de juiste beweging?

Het is belangrijk dat je pup voldoende beweging krijgt. Dit is goed voor de opbouw van zijn spieren, het kwijt kunnen van zijn energie en het voorkomen van overgewicht. Wat zijn leuke en verantwoorde manieren om samen bezig te zijn met je pup?

Lees dit artikel

Ontwikkeling van botten en spieren bij jouw pup

Als je nu foto's terug ziet van toen je pup nét bij je woonde, zie je dat hij al best gegroeid is! Nu is hij ongeveer vier maanden en in deze fase groeien zijn botten en spieren het hardst. Kun je je pup hierin ondersteunen? Absoluut!

Lees dit artikel

De hond, je beste en trouwste vriend

Waarschijnlijk zo'n 17.000 jaar geleden begon de gedeelde geschiedenis van de mens en de hond. De hond bleek door al die eeuwen heen een zeer trouw maatje, gezinslid of collega.

Lees dit artikel