Bij Royal Canin®, doen we alles voor hond & kat.

Kennis en tips voor een hond van 20 weken oud

Je bekijkt nu artikelen over je hond van
  •  
20 weken oud.

'Natuurlijk en graanvrij'; wat zegt dat eigenlijk?

'Natuurlijke voeding', 'graan'- of glutenvrij', 'met vlees'; termen die je veelvuldig terugziet op verpakkingen van hondenvoeding. Maar wat zeggen deze termen eigenlijk? Is 'natuurlijke voeding' bijvoorbeeld gezonder?

Lees dit artikel

Kan ik hondenbrokken combineren met natvoer?

Elke hond heeft zo zijn eigen voorkeuren wat eten betreft. De meeste pups eten hoofdzakelijk brokvoeding, maar soms kan het handig zijn natvoeding erbij te geven. Dit heet mixed feeding. Maar kan dat zo maar of moet je op bepaalde zaken letten?

Lees dit artikel

Mijn pup schrokt: wat kan ik doen?

Sommige pups schrokken hun eten zo snel mogelijk naar binnen. De oorzaak hiervan ligt vaak in het nest waar ze met z'n allen uit één bak te eten kregen. Wat kun je doen om je pup nu rustiger te laten eten?

Lees dit artikel

Voor- en nadelen van sterilisatie/castratie honden

Je pup is alweer een half jaar oud en dat is een mooi moment om na te denken over het al dan niet steriliseren/castreren van je hond. Wat zijn de voor- en nadelen van het onvruchtbaar maken van je hond en wanneer is het beste moment?

Lees dit artikel

Hoe bewaar ik hondenvoer het best?

Met hondenbrokken lijkt niet zo veel mis te kunnen gaan, maar ook hondenvoer verliest kwaliteit en smakelijkheid als dit niet goed bewaard wordt. Hoe en waar bewaar je een geopende zak dan het best? Hondenbrokken bevatten vetten en kunnen hierdoor 'ranzig' worden. Om daarnaast de vitamines en voedingswaarde optimaal te behouden, kun je brokken het best in de originele verpakking in een luchtdichte plastic ton bewaren. Royal Canin heeft speciale verpakkingen waarbij de zuurstof vervangen is voor stikstof. Hierdoor blijft de brok verser in een ongeopende zak. Zet de ton op een donkere, vocht- en tochtvrije plaats. Geopende zakken altijd weer zo goed mogelijk afsluiten.

Lees dit artikel

Hoe voed ik mijn pup consequent op?

Een goede relatie tussen jou, je pup en de rest van de wereld begint met een goede opvoeding. Als je pup weet wat wel en niet mag, goed luistert en geen onnodige angst of stress ervaart, zal hij zich tot een gezonde en blije hond ontwikkelen.

Lees dit artikel

Hoe vaak moet mijn hond naar de dierenarts?

Je kunt niet altijd aan je hond zien of hij iets mankeert. Soms zijn er signalen die jij als baasje niet direct oppikt, maar die je dierenarts wel opmerkt. Een regelmatige checkup voor je hond is echt geen overbodige luxe...

Lees dit artikel

Spelen met je pup

Je pup is nog klein en dus is hij dol op spelen! En gelukkig maar, want spelen met je pup is niet alleen leuk, het heeft nog veel meer voordelen. Het versterkt de band tussen jullie en je leert elkaar kennen.

Lees dit artikel

Help, mijn hond eet poep!

Veel honden doen zich helaas tegoed aan hun eigen uitwerpselen of die van andere dieren. Hoewel het daarom misschien 'normaal' lijkt is het dat niet. Waarom honden poep eten is niet altijd duidelijk. Er kunnen verschillende oorzaken of redenen zijn.

Lees dit artikel

Specifiek hondenvoer voor verschillende rassen

ROYAL CANIN® houdt rekening met rasspecifieke eigenschappen van honden. Zo ontwikkelen we gezond hondenvoer, dat precies past bij de behoeften van verschillenden hondenrassen. Geen ras is hetzelfde. Waarom zouden we ze dan wel hetzelfde voer geven?

Lees dit artikel

Jij en je hond in de rangorde

Omdat je hond van nature een groepsdier is, bekijkt en begrijpt hij de wereld om zich heen vanuit een rangorde. De rangorde bepaalt de onderlinge verhouding tussen alle leden van een groep; wie leidt en wie volgt.

Lees dit artikel

Hoe verzorg ik de vacht van mijn pup?

De meeste mensen kammen hun haar 's ochtends. Een hond heeft heel veel haar! Net als bij mensen heeft het ene haar meer aandacht nodig dan het andere. Hoe verzorg je de vacht van jouw pup het best?

Lees dit artikel

Voorkom dat je pup te zwaar wordt.

Schattig hè, dat puppyvet op zijn buikje? Je pup zit eerst nog ruim in zijn vel en oogt een beetje lobbig. Naar mate hij groeit zal hij gespierder worden en juist wat minder vet hebben. Een goede conditie is essentieel voor een goede gezondheid.

Lees dit artikel

Welke verzorging heeft mijn pup nodig?

Je pup moet natuurlijk goed eten, uitgelaten worden en veel liefde krijgen. Maar vergeet je z'n vacht niet te borstelen, zijn nagels bij te houden, tanden te poetsen en zijn ogen en oren netjes schoon te houden?

Lees dit artikel

De hond, je beste en trouwste vriend

Waarschijnlijk zo'n 17.000 jaar geleden begon de gedeelde geschiedenis van de mens en de hond. De hond bleek door al die eeuwen heen een zeer trouw maatje, gezinslid of collega.

Lees dit artikel