Wennen aan ander kittenvoer in 7 dagen

Het liefst wissel je zo min mogelijk van kittenvoeding. Het spijsverteringsstelsel van je kitten is namelijk nog in ontwikkeling. Wil je, om welke reden dan ook, toch van voeding wisselen, zorg dan dat je kitten hier zo weinig mogelijk van merkt.

Ondersteuning bij verandering

Is je kitten net naar jou toe verhuisd, geef haar dan in ieder geval nog 1 of 2 weken dezelfde voeding die ze daarvoor al kreeg. Zo raakt haar spijsverteringsstelsel, dat nog volop in ontwikkeling is, niet van slag in deze spannende periode.

Wil je toch overstappen op andere voeding, doe dit dan geleidelijk in 7 dagen. Per dag meng je telkens steeds meer nieuwe voeding met steeds minder oude voeding. Zo ondersteun je de spijsvertering van je kitten bij het overstappen op ander voer.

Overstapschema

Dag 1+2: 75% oude voeding + 25% nieuwe voeding

Dag 3+4: 50% oude voeding + 50% nieuwe voeding

Dag 5+6: 25% oude voeding + 75% nieuwe voeding

Dag 7 : 100% nieuwe voeding

Pas bij het wisselen van voer deze voedingsovergang altijd toe. Ook bij een volwassen kat.

Associatie

Let er op dat je kitten niet toch last krijgt van haar spijsvertering terwijl je omschakelt. Reageert haar lichaam niet goed op de verandering, neem dan wat meer tijd voor de overstap. Je kitten zou anders de nieuwe voeding met pijn en ongemak kunnen gaan associëren. Ze kan het nieuwe voer dan weigeren. Ook als ze inmiddels is opgeknapt.

Nieuwe brokjes kun je ook langzaamaan via een kattenspeeltje introduceren. Zo heeft je kitten meteen een positieve associatie met de nieuwe voeding.

Extra ondersteuning

Er zijn momenten waarop je kitten er juist profijt van heeft om op een bepaald soort voeding over te stappen. Deze momenten hangen samen met verschillende (groei)periodes. De volgende ROYAL CANIN®-voedingen ondersteunen je kitten extra tijdens deze bepalende fases in haar eerste levensjaar:

ROYAL CANIN® Mother & Babycat-producten (1-4 maanden)
ROYAL CANIN® Kitten (4-12 maanden)
ROYAL CANIN® Kitten Sterilised (6-12 maanden, wanneer je kitten gesteriliseerd/gecastreerd is)


Deel dit bericht

Article