Katten en honden helpen om zo gezond mogelijke levens te leiden.

Kittenvoer - ondersteunt groei en ontwikkeling

Kittens hebben andere voedingsbehoeften dan volwassen katten. Daarom is het belangrijk om je kitten speciaal kittenvoer te geven. Deze voeding ondersteunt haar ontwikkeling en laat haar opgroeien tot een gezonde en sterke kat!

Energie en weerbaarheid

In het eerste jaar groeit je kitten intensief. Hoogwaardige voedingsstoffen met voldoende energie voor de groei zijn dan belangrijk. Tegelijkertijd moet je kitten haar immuunsysteem opbouwen. Naast de productie van antistoffen is een gezond spijsverteringsstelsel een belangrijke basis hierin. Maar ook haar spijsverteringsstelsel is nog in ontwikkeling en kwetsbaar.
Speciale kittenvoeding met de juiste voedingsstoffen ondersteunt je kitten in al deze ontwikkelingen die van invloed zijn op elkaar.

Van kitten tot kat - voeding in de groeiperiode

Blijf je kitten tot ze 1 jaar oud is kittenvoeding geven. Doordat ze volop in ontwikkeling is heeft ze echt nog andere voedingsbehoeften dan een volwassen kat.

ROYAL CANIN® heeft een hele voedingslijn die je kitten voorziet van alle benodigde voedingsstoffen in haar groeiperiode:

ROYAL CANIN® Mother & Babycat-producten (1-4 maanden)
ROYAL CANIN® Kitten (4-12 maanden)
ROYAL CANIN® Kitten Sterilised (6-12 maanden, wanneer je kitten gesteriliseerd/gecastreerd is)

Speciale behoeften

Voor sommige kittens bestaat er voeding die rekening houdt met hun net iets andere bouw of groeiproces. Er is speciale voeding voor kittens van de Pers, de Brits Korthaar en de Maine Coon.

ROYAL CANIN® Persian Kitten - De specifieke voeding voor een Perzische kitten heeft extra voedingsstoffen voor een gezonde groei van haar lange vacht. Omdat een Perzische kitten kleine, korte kaken heeft, pakt ze brokken met de onderkant van haar tong op. Dit speciale brokje maakt dit makkelijker voor haar.

ROYAL CANIN® British Shorthair Kitten - De unieke voeding voor een Brits Korthaar-kitten ondersteunt de spiergroei van haar robuuste lijf. Het brokje heeft de vorm van een maan, zodat ze het goed kan oppakken met haar relatief kleine kaken.

ROYAL CANIN® Maine Coon Kitten - De speciale voeding voor een Maine Coon-kitten ondersteunt haar langere groeiperiode. Het extra grote brokje stimuleert het kauwen met haar relatief grote kaken en heeft een speciaal poetseffect op haar tanden.


Deel dit bericht

Andere relevante kennis voor katten in deze levensfase…