Katten en honden helpen om zo gezond mogelijke levens te leiden.

Wat is het beste voer voor mijn kitten?

Jouw kitten is uniek! Welk soort voeding het best bij haar past kun je bepalen door te kijken naar haar leeftijd, behoeften en ras. Dit zijn de kenmerken die tijdens het eerste jaar van haar leven bepalend zijn voor de voedingskeuze.

Ontwikkeling en energie

Kittens maken een snelle groei door en hebben licht verteerbare en energierijke voeding nodig om die groei goed te doorlopen. Een jonge kitten heeft per kilo lichaamsgewicht wel twee tot drie keer meer energie nodig dan een volwassen kat. Ook de ontwikkeling van haar spijsverteringsstelsel en immuunsysteem vraagt om speciale kittenvoeding.

Je kitten doorloopt twee groeiperiodes: 1-4 en 4-12 maanden. Royal Canin-voedingen ondersteunen haar in de specifieke ontwikkelingen die ze dan doormaakt.

Mousse en brokjes vanaf de speenperiode

Wanneer je kitten zo'n 4-5 weken oud is begint ze langzaamaan vast voedsel te eten. Deze fase heet de speenperiode. Met ROYAL CANIN® Mother & Babycat Mousse help je haar bij deze overgang. Reageert ze hier goed op, dan kun je haar ROYAL CANIN® Mother & Babycat-brokjes geven. De brokjes kun je wat zachter maken door ze in warm water (niet gekookt) te weken.

Je kitten droog- én natvoer geven heeft verschillende voordelen. Lees hier meer over in het artikel Droogvoeding of natvoeding voor je kat?.

Nieuwe fase, nieuwe voeding

Ondersteun de groei van je kitten in de tweede groeifase (4-12 maanden) met ROYAL CANIN® Kitten-brokjes en ROYAL CANIN® Kitten in Jelly of Gravy (brokjes in gelei of saus).

Kies je ervoor je kitten te laten steriliseren of castreren, rond de leeftijd van 6 maanden, dan kun je daarna het best overstappen op ROYAL CANIN® Kitten Sterilised. Omdat de stofwisseling na een sterilisatie of castratie verandert, is het belangrijk de voeding hierop aan te passen. Zo help je overgewicht te voorkomen.

Maine Coon, Brits Korthaar of Perzische kittens

De rasspecifieke voeding van Royal Canin voorziet in de speciale behoeften van jouw raskitten. Zo zijn de vorm, grootte en textuur van de brokjes aangepast aan haar specifieke kaakvorm en haar manier van eten.
Daarnaast geeft de voeding voor de langharige Pers speciale ondersteuning aan haar vacht. De voeding voor de grote Maine Coone ondersteunt haar extra lange groeiperiode. En de voeding voor de stevig gebouwde Brits Korthaar geeft vooral ondersteuning aan een gezonde spier- en botgroei.


Deel dit bericht

Andere relevante kennis voor katten in deze levensfase…