Katten en honden helpen om zo gezond mogelijke levens te leiden.

Wanneer wissel ik van kittenvoer?

Er kunnen allerlei redenen zijn om je kitten van voeding te laten veranderen: een nieuwe levensfase, veranderingen in haar gezondheid of misschien wil je haar gewoon een betere kwaliteit kittenvoeding laten eten.

De eerste voedingsovergangen

Wanneer je kitten zo'n 4 tot 7 weken oud is wisselt ze voor het eerst van voeding: langzaamaan gaat ze steeds meer vast voedsel eten. Bijvoorbeeld ROYAL CANIN® Mother & Babycat-mousse en brokken.
Wanneer je kitten 4 maanden oud is, is ze klaar voor ROYAL CANIN® Kitten-brokjes. Zo kun je dus al twee overstapmomenten hebben naar voeding die aansluit op de twee groeiperiodes van je kitten.

Ook kan je kitten om gezondheidsredenen andere voeding nodig hebben. Overleg in dit geval met je dierenarts.

Bijna volwassen

Wanneer je je kitten rond de 6 maanden laat castreren of steriliseren verandert haar stofwisseling. Het is dan verstandig om over te stappen op ROYAL CANIN® Kitten Sterilised. Deze voeding bevat een lager energiegehalte, waardoor het risico op gewichtstoename afneemt. Je kitten kan deze voeding blijven eten tot ze 1 jaar oud is.

Binnen- of buitenkat?

Niet alleen haar eigen fysieke veranderingen zijn aanleiding om je kitten van voeding te laten wisselen. Zo kan het bijvoorbeeld zijn dat ze een echte binnenkat was, maar nu veel naar buiten gaat. Ze wordt dan actiever en krijgt te maken met veel nieuwe invloeden van buitenaf: meer spanning, ziektekiemen, confrontaties met andere katten. Het is verstandig om dan over te stappen op voeding die gericht is op haar veranderde energiebehoefte en een goede weerstand. ROYAL CANIN® Outdoor bijvoorbeeld.

Hoe wissel je?

Wat je reden ook is om te wisselen van kittenvoeding, doe dit altijd op één manier: geleidelijk. Ook als je kitten volwassen is. Het spijsverteringsstelsel van katten is gevoelig, dus je wil dit zo min mogelijk van slag brengen.
Hoe je het best van voeding wisselt kun je lezen in het artikel Van kittenvoer wisselen in 7 dagen.


Deel dit bericht

Andere relevante kennis voor katten in deze levensfase…