Katten en honden helpen om zo gezond mogelijke levens te leiden.

Droogvoer of natvoer voor je kat?

Bijna 40% van de katten eet dagelijks nat- en droogvoeding. Dit heet mixed feeding. Met mixed feeding profiteert je kat van de voordelen van beide soorten voeding. Voorwaarde is daarbij wel dat je voeding van een goede kwaliteit kiest.

De voordelen van droog- en natvoeding

ONDERSTEUNING URINEWEGEN - Natvoer is goed voor een verhoogde vochtopname door je kat. Haar urine wordt hierdoor dunner en minder geconcentreerd. De kans op blaasgruis neemt daardoor af.

ONDERSTEUNING GEZOND GEBIT - Over droogvoer wordt vaak gezegd dat het tandplak helpt tegengaan met een zogenaamd poetseffect. Dit voordeel bestaat, maar alleen bij brokjes met een speciale grootte, vorm en textuur. Zo'n brokje valt pas uiteen wanneer de tand de brok doorboord heeft.

ONDERSTEUNING SPIJSVERTERING - De voedingsvezels in droog- en natvoeding ondersteunen de spijsvertering en de darmflora. Daarnaast helpt het hoge vochtgehalte in natvoeding te droge ontlasting voorkomen.

SMAAKBELEVING - Is je kat een moeilijke eter, dan kan het helpen om droogvoeding met natvoeding te mengen. De geur van natvoer is vaak wat uitgesprokener. Dit bevordert de eetlust bij kieskeurige fijnproevers.

Hoe mix je?

Hoe je mixt en in welke verhouding hangt af van de voorkeur van je kat. Zo kun je natvoeding en droogvoeding afwisselen per dagdeel ('s ochtends droogvoer / 's avonds natvoer), of je kunt de twee mengen in een gecombineerde maaltijd. Ook kan het zijn dat je kat opeens tijdelijk haar neus ophaalt voor een van beide soorten voeding. Volg haar dan gewoon hierin.

Mixed feeding kun je bij kittens het best zo vroeg mogelijk introduceren: zodra ze vast voedsel beginnen te eten.

Waarom mixed feeding met Royal Canin?

Wil je de gezondheid van je kat echt optimaal ondersteunen, dan mix je de droog- en natvoeding van ROYAL CANIN®. Je kat krijgt dan de volledige en evenwichtige hoeveelheid voedingsstoffen binnen die zij nodig heeft.
Om de ondersteunende voedingsstoffen elkaar te laten aanvullen en versterken, is het wel belangrijk om ROYAL CANIN®-producten alleen met elkaar te mixen.

Hoe je het best mixt met ROYAL CANIN®-voedingen staat in de voedingstabel op iedere verpakking vermeld.


Deel dit bericht

Andere relevante kennis voor katten in deze levensfase…