Katten en honden helpen om zo gezond mogelijke levens te leiden.

Hoeveel mag mijn kat eten?

Op elke ROYAL CANIN®-verpakking staat een handige voedingstabel. Hiermee bepaal je hoeveel je kitten of volwassen kat te eten krijgt. De tabellen zijn gebaseerd op ras, leeftijd en de individuele behoeften van je kat of kitten.

Voedingstabel kittens

Lees de voedingstabel op de kittenvoerverpakking als volgt:

1. Zoek de leeftijdsmarge (eerste rij) en de gewichtsmarge (tweede rij) van je kitten op, en zie hoeveel gram voeding ze mag krijgen (onderste rij).

2. Zit haar gewicht in het midden van de gewichtsmarge, neem dan het gemiddelde van de aanbevolen hoeveelheid voeding.

3. Weeg je kitten minstens elke twee weken en raadpleeg dan weer de voedingstabel om de hoeveelheid voeding aan te passen op haar leeftijd en gewicht.

Voedingstabel volwassen kat

Bepaal eerst hoeveel je kat weegt en hoeveel ze hoort te wegen. Op de rassenpagina krijg je een goede indicatie van het ideale gewicht per ras. Zo weet je of je kat te maken heeft met overgewicht.

1. Zoek haar huidige gewicht op in de eerste rij.

2. Is ze op gewicht, dan kijk je naar de tweede rij voor de hoeveelheid voeding die ze mag. Is ze te zwaar, dan kijk je naar de derde rij voor de juiste hoeveelheid voeding.

3. Weeg je kat regelmatig. Vooral als ze niet het juiste gewicht heeft.

Hoeveel droogvoer, hoeveel natvoer?

Omdat je naast brokjes wellicht ook natvoeding geeft, staan er altijd twee adviezen in de tabel: één voor de hoeveelheid droogvoeding per dag (24 uur), en één voor de hoeveelheid droog- én natvoeding per dag.

Om je kitten met de juiste hoeveelheid voeding op het juiste gewicht te houden of te krijgen, is er een handige maatbeker beschikbaar. Hiermee meet je snel en eenvoudig elke keer exact de juiste hoeveelheid af.
De maatbeker is gratis te krijgen bij dierenspeciaalzaken of de dierenarts.

Bodyscorekaart

De bodyscorekaart kan je ook helpen om te bepalen of je kat of kitten het juiste gewicht heeft. Met deze kaart kun je aan de hand van uiterlijke kenmerken bepalen of je kitten of kat te licht of te zwaar is.
Twijfel je of je kitten of kat een gezond gewicht heeft? Overleg dan met de dierenarts.


Deel dit bericht

Andere relevante kennis voor katten in deze levensfase…