Bij Royal Canin®, doen we alles voor hond & kat.

5 tips voor een goede naam voor je pup

Cleopatra of Willem-Alexander zijn mooie namen. Om je pup te roepen zijn ze echter wat lang. Je pup luistert niet echt naar zijn naam, maar naar de klank. Dus Cleopatra afwisselend afkorten tot Cleo of Patje werkt niet. Je pup legt geen verband met zijn volledige naam. Volg onderstaande 5 tips voor een goede, klinkende naam.

1) Houd de naam kort

Namen met 1 of 2 lettergrepen zijn het beste. Roepen gaat gemakkelijker met een naam met veel klinkers en weinig medeklinkers. Max en Luna zijn niet voor niets populaire hondennamen. ‘Lúúúúna!’ is goed herkenbaar voor je hond op het speelveld.

2) Kies geen naam die op een commando lijkt

Je pup raakt in verwarring als de klank van zijn naam hetzelfde is als van een commando. Jip klinkt een beetje als ‘Zit’. Tom klinkt als ‘Kom’. Je pup denkt dat je hem roept, in plaats van dat je iets van hem verwacht.

3) Inspiratie door favoriet karakter

Laat je inspireren door de namen van je favoriete karakters in films, boeken of sprookjes. Het land van oorsprong kan ook ideeën geven voor een hondennaam. Kies voor een poolhond bijvoorbeeld een naam uit de Inuïtmythologie, zoals Akna, Pana of Kadlu.

4) Inspiratie op alfabet

Op internet vind je meerdere sites die inspiratie geven voor een leuke hondennaam. Kijk hier voor naamsuggesties op alfabet en per ras.

5) Onderscheidende naam

Probeer een originele naam te vinden. Zo rennen niet 5 honden op je af als je op het speelveld de naam van je pup roept. De top 10 van hondennamen vind je hieronder.

Top 10 hondennamen

Jaarlijks stelt een dierenverzekeraar een top 10 samen van de meest voorkomende hondennamen: 

  1. Max
  2. Luna
  3. Diesel
  4. Bo
  5. Sam
  6. Senna
  7. Kyra
  8. Daisy
  9. Spike
  10. Lady

Deel dit bericht

  Inschrijven nieuwsbrief   Gratis pup- of kittenpakket

Lees meer