Bij Royal Canin®, doen we alles voor hond & kat.

Goed voorbereid op reis naar het buitenland

Wist je dat je hond zonder juiste papieren of inentingen bij de douane geweigerd wordt? Je hond moet dan terug naar huis of in quarantaine. In het ergste geval kan euthanasie van je hond nodig zijn. Voorkom deze nare scenario’s met de juiste voorbereiding.

Juiste papieren en inentingen binnen Europa

Check de voorwaarden voor je hond voor de landen waar je doorheen reist. Binnen Europa gelden de volgende eisen:

  • Dierenpaspoort (via de dierenarts)
  • Chip, inclusief het registratiebewijs van het chipnummer bij de databank
  • Inenting tegen hondsdolheid (rabiës)

 Aanvullende voorwaarden binnen Europa

Voor sommige landen geldt aanvullend:

  • Behandeling van parasitaire ziektes

De ambassade van je reisbestemming kan je over alle eisen informeren. Laat je door je dierenarts ook adviseren over niet-verplichte, preventieve maatregelen tegen ziektes (ziekte van Lyme, wormen, etc.)

Juiste papieren en inentingen buiten Europa

Voor het reizen buiten Europa houd je rekening met dezelfde eisen als binnen Europa. Raadpleeg daarnaast de ambassade van het land van bestemming. Voor sommige landen moet je hond bijvoorbeeld eerst in quarantaine of een bloedonderzoek ondergaan.

Raadpleeg ambassade en dierenarts

Kijk altijd voor de laatste regelgeving omtrent het reizen met je hond op de website van Rijksoverheid en raadpleeg de ambassade van het land van bestemming. Check meteen de regels voor het eventueel meenemen van hondenmedicijnen en -voeding.

 

TIPS

Check lokale regels

Op reis kunnen andere regels gelden dan thuis. Laat je hierover informeren. In Duitsland moet bijvoorbeeld iedere hond die zwaarder is dan 20 kilogram en groter dan 40 centimeter altijd aangelijnd zijn.

Niet alle rassen welkom

Sommige landen verbieden de toegang van bepaalde hondenrassen, zoals de pitbull. Check ook de landen waar je doorheen reist op eisen en regelgeving.


Deel dit bericht

  Inschrijven nieuwsbrief   Gratis pup- of kittenpakket

Lees meer