Katten en honden helpen om zo gezond mogelijke levens te leiden.

Hoe neem je je puppy mee naar huis?

Nog maar heel even en dan kun je je puppy op gaan halen! Heb je al bedacht hoe je dat gaat doen? In de auto? Of met het openbaar vervoer? Het is fijn als je je reis al een beetje hebt voorbereid.

Puppy halen met de auto

Als je je puppy met de auto op gaat halen, is het aan te raden dit met z'n tweeën te doen. Het wordt een spannend avontuur voor je puppy dus dan is het fijn als hij veilig bij zijn nieuwe baasje op schoot kan zitten.
Zorg wel dat je een dikke handdoek op schoot hebt liggen; omdat het waarschijnlijk de eerste keer is dat je puppy in een auto zit, is de kans groot dat hij een beetje wagenziek wordt. Hij kan wat spugen. Ook bestaat de kans dat je puppy een plasje laat lopen van de spanning.

Alleen in de auto

Ben je alleen, zorg dan dat je een veilige reistas of kleine bench hebt waar je puppy in kan. De bench mag niet te groot zijn. Als je een noodstop moet maken, is de kans groter dat je puppy gewond raakt. Het is fijn om de reistas naast je op de passagiersstoel te zetten en deze vast te maken met de autogordel. Zo kun je met een schuin oog je puppy in de gaten houden en hem met een zachte stem geruststellen. Zorg voor een zachte en wasbare deken in de bench of reistas.

Openbaar vervoer

Als je je puppy op gaat halen met het openbaar vervoer, zorg dan dat je je reis goed voorbereidt. Neem een makkelijk draagbare reistas mee, waarin je je puppy veilig kunt vervoeren. Laat je puppy nog niet zelf lopen; de reis op zich is al even indruk genoeg en hij mag nog niet lang lopen. Hou hem veilig in zijn reistas tot jullie thuis zijn. Probeer aandacht van anderen te beperken, hoe schattig je puppy ook is. Het is voor je puppy al spannend genoeg!

Toekomstig vervoer

Als je je puppy in de toekomst vaker met de auto gaat vervoeren, zorg dan dat je dat op een veilige manier kunt doen. Er zijn verschillende opties: een speciale reisbench die achterin kan, maar er zijn ook speciale autogordels voor op de achterbank, die je aan zijn tuigje vast kunt maken. Het is niet verstandig je puppy los in de auto te vervoeren; dat is gevaarlijk voor hem, maar ook voor jou. Hij kan naar voren kruipen en je afleiden tijdens het rijden.


Deel dit bericht

Andere relevante kennis voor honden in deze levensfase…