Katten en honden helpen om zo gezond mogelijke levens te leiden.

Hoe was jullie eerste week samen?

Je puppy is al een week bij je. We zijn benieuwd of jullie al een beetje aan elkaar gewend zijn.

Genieten, maar ook...

Puppy's zijn zo schattig! Ondeugend en soms onhandig, waardoor ze vaak een lach op je gezicht toveren. Probeer zoveel mogelijk te genieten van die kleine momentjes, want voor je het weet is je puppy groot. Maar laten we eerlijk zijn: hij kan ook best een beetje vervelend zijn af en toe. Heeft hij wéér dat hengsel van je handtas te pakken of wéér een ongelukje in huis... Geduld is een schone zaak. Vergeet niet dat hij nog heel klein is en dat hij alles nog moet leren.

Bench

Het gebruik van een bench kan handig zijn in de opvoeding. Het werkt als een soort box maar dan voor hondjes.Het is belangrijk dat de bench een fijne plek is voor je puppy, dus zet hem daar voornamelijk in als hij even zijn rust moet pakken. Gebruik de bench nooit als strafplek. Je puppy heeft veel energie en wil graag de wereld ontdekken. Laat hem dus geen uren achtereen in de bench. Onthoud dat je puppy nog niet alleen kan zijn. Dit kun je pas rustig opbouwen als hij goed gewend is.

Vragen en advies

Als dit je eerste puppy is, is de kans groot dat je best veel vragen hebt over zijn gedrag of verzorging. Onze website royalcanin.nl bevat heel veel informatie en antwoorden. Tik in de zoekbalk bovenin een zoekterm en je krijgt meerdere pagina's met antwoorden. Twijfel je of je wel de juiste voeding geeft? Dan kun je op de website onze voedingswijzer invullen. Na enkele vragen beantwoord te hebben, krijg je een passend advies. Of bel het Royal Canin Kenniscentrum: 0413-318400.

Dierenarts

Zijn er zaken waar je het juiste antwoord niet van kunt vinden: je kunt altijd contact opnemen met je dierenarts of de fokker. Zij hebben veel ervaring en kunnen je vaak goed op weg helpen in situaties waarvan je even niet weet wat je daarmee moet. En schaam je niet! Elke eigenaar kampt wel eens met vragen over zijn of haar puppy. Met advies van een deskundige ben je vaak al snel geholpen.


Deel dit bericht

Andere relevante kennis voor honden in deze levensfase…