Katten en honden helpen om zo gezond mogelijke levens te leiden.

Morgen is de grote dag!

Bij Royal Canin weten we hoe spannend en leuk het kan zijn om je nieuwe puppy te gaan ophalen, dus leven we graag met je mee. Daarom geven we je een laatste check zodat je niets vergeet op deze grote dag!

Genieten

Het allerbelangrijkste is dat je gaat genieten van het moment. Het gebeurt niet elke dag dat je je puppy kunt ophalen! Vraag iemand een leuke foto te maken van jou en je nieuwe puppy en leg zo het eerste moment dat jullie echt samen zijn vast voor later. Maak van tevoren alvast een lijstje met dingen die je nog aan de fokker zou willen vragen, dan vergeet je dat niet!

Meer zaken om niet te vergeten

Naast het genieten zijn er ook nog wel een aantal belangrijke dingen die je niet wilt vergeten, zeker niet als je ver moet reizen! Vergeet niet het paspoort, de gezondheidsverklaring en het chipnummer van je puppy mee te vragen. Het chipnummer kun je op jouw adres overschrijven als jullie straks thuis zijn. Vraag ook of de fokker nog bijzonderheden te melden heeft over je puppy, zoals wanneer hij voor het laatst ontwormd is.

De eerste dagen thuis

Als je je puppy dan hebt opgehaald begint het grote wennen. De eerste dagen zullen erg vreemd zijn voor je puppy. Hij heeft tenslotte net zijn moeder en nestgenootjes verlaten. Heb begrip als hij onrustig is en misschien wat jankt. Laat je puppy de eerste nacht ook liever niet alleen. Honden zijn roedeldieren en alleen-zijn zit niet in hun natuur. Ze moeten dat echt nog leren en dat moet rustig worden opgebouwd. Wil je je puppy niet in de slaapkamer, overweeg dan bij hem te gaan slapen.

Veel plezier samen

Het wordt voor jullie beide een spannende maar vooral op leuke periode. Neem vooral de tijd om elkaar te leren kennen. Onderneem de eerste paar weken niet te veel met je puppy en breng vooral tijd samen door. De komende dagen en weken zullen wij je op de hoogte houden van belangrijke momenten die zich zullen aandienen. Heel veel plezier met je nieuwe puppy!


Deel dit bericht

Andere relevante kennis voor honden in deze levensfase…