Bij Royal Canin®, doen we alles voor hond & kat.

Heeft mijn hond obstipatie?

Obstipatie, ofwel verstopping, is een serieus probleem. Niet alleen is het oncomfortabel voor je hond, het kan ook een symptoom zijn van een groter probleem in het spijsverteringsstelsel.

Obstipatie kan verschillende oorzaken hebben. Iets kan de dikke darm blokkeren, maar er kan ook een groter probleem aan de hand zijn in het spijsverteringsstelsel waardoor voedingsstoffen niet goed worden geabsorbeerd en dit tot (te) harde ontlasting leidt. Als je hond heel vaak last heeft van obstipatie, kan de dikke darm uitgerekt worden en zijn functionaliteit verliezen. De darm kan de ontlasting dan niet langer ophouden of juist naar buiten duwen, met alle ongemak voor de hond en voor jou van dien.

Wat kun je doen als je hond gevoelig is voor obstipatie?

  • Bel allereerst je dierenarts. Als je hond voor het eerst last heeft, is het belangrijk de oorzaak vast te stellen. Misschien is de verstopping namelijk eenvoudig op te lossen met een bepaalde voeding, maar misschien is de oorzaak serieuzer.
  • Geef een passende voeding. Het kan zijn dat je dierenarts een andere voeding adviseert waarin bijvoorbeeld meer vezels zitten zodat de darmen gezond en actief blijven.

Deel dit bericht

Lees meer