Katten en honden helpen om zo gezond mogelijke levens te leiden.

Puntjes op de i voor de komst van je kitten

Het dagen aftellen is begonnen! Nog maar heel even en dan kun je je kitten ophalen! Misschien is dit het moment om nog even te checken of je er echt helemaal klaar voor bent?

Voeding, mandje en kattenbakken?

Weet je zeker dat je alle spullen in huis hebt? Heb je de fokker/eerste eigenaar gebeld met de vraag welke voeding je kitten daar nu te eten krijgt? Dan kun jij namelijk dezelfde voeding geven en verklein je de kans dat hij last krijgt van zijn nog kwetsbare spijsverteringsstelsel. Later kun je overstappen op kittenvoeding van ROYAL CANIN® als hij die nu nog niet krijgt. Staan zijn mandje en kattenbakken al op een rustige, goed bereikbare plek? Liggen er al leuke speeltjes op hem te wachten?

Vervoer geregeld, tijdstip afgesproken?

Heb je al vervoer geregeld en heb je een veilige en comfortabele reismand, zodat je je kitten veilig kunt vervoeren? Heb je al een tijd afgesproken met de fokker/eerste eigenaar, zodat hij je kitten al klaar kan hebben voor vertrek? Vergeet niet zijn vaccinatieboekje en eventuele chipgegevens mee te vragen en wanneer je kitten voor het laatst ontwormd is.

Dierenarts

Is het gelukt om een fijne dierenarts te vinden, die weet dat je een kitten krijgt? Heb je de telefoonnummers al in je eigen telefoon gezet, voor het geval dat je een spoedgeval krijgt? En is de eerste afspraak al gemaakt voor de gezondheidscheck en de kennismaking?

Genieten

Nu je alles dubbelgecheckt hebt, wordt het nu toch wel echt tijd om te gaan genieten van de voorpret en je te verheugen op de komst van je kleine kitten. Vraag of degene die met je meegaat of de fokker/eerste eigenaar een paar foto's maakt van het overdrachtsmoment. Het is vaak best spannend en soms zelfs emotioneel en dan is het extra leuk als je wat foto's hebt om het moment later te kunnen herbeleven aan de hand van die beelden. Heel veel plezier met je nieuwe kleine kitten!


Deel dit bericht

Andere relevante kennis voor katten in deze levensfase…