Bij Royal Canin®, doen we alles voor hond & kat.

De natuurlijke afweer van jouw pup is kwetsbaar

Een pup is nog klein en kwetsbaar, daarom is het belangrijk om extra goed voor hem te zorgen! Wist je dat een pup wordt geboren zonder afweerstoffen? Vanaf zijn geboorte moet je pup zelf zijn afweer gaan opbouwen.

De eerste afweerstoffen krijgt hij via de moedermelk binnen. De eerste moedermelk bevat de meeste afweerstoffen en deze hoeveelheid neemt af naar mate je pup ouder wordt. In de periode tussen de 4de en de 12de week van zijn leven heeft je pup een “dipje” in zijn afweer. Zelf heeft hij nog niet genoeg afweerstoffen opgebouwd, maar hij krijgt ook geen afweerstoffen meer via de moedermelk. Je pup kan zich zelf dus nog niet goed beschermen en daarom is hij in deze periode extra kwetsbaar!

Het “dipje” in zijn afweer valt vaak samen met het moment dat je pup bij je in huis komt. Hier komt hij in aanraking met nieuwe ziekteverwekkers waar hij nog geen weerstand tegen heeft opgebouwd. Daarom is het belangrijk dat zijn afweer extra wordt ondersteund.

Dit kan met een voeding speciaal voor pups. Hierin zitten specifieke voedingsstoffen die zijn afweer helpen te ondersteunen. Zo kan je pup zijn eigen afweer goed opbouwen. En krijgt je pup de aller beste start om veilig de wereld te gaan ontdekken. 


Deel dit bericht

  Inschrijven nieuwsbrief   Gratis pup- of kittenpakket

Lees meer