Bij Royal Canin®, doen we alles voor hond & kat.

Dierenverzekering: zonde van het geld?

Je sluit een dierenverzekering af om het risico van onvoorziene, hoge, medische kosten af te dekken. Je hond kan een ziekte krijgen of een ongeval. Met een verzekering hoef je niet te bezuinigen op de zorg voor je dierbare hond. Je wilt hem niet verliezen omdat je een belangrijke ingreep niet kunt betalen. Op dat moment is een dierenverzekering niet zonde van je geld.

Wat kost een dierenverzekering voor een hond?

Voor een bedrag tussen € 20,- tot € 25,- per maand kun je je hond verzekeren. Als je hond ooit een operatie nodig heeft, dan kunnen de medische kosten oplopen tot € 1.000,- of € 2.000,-. Dan valt de optelsom van de betaalde premies achteraf wel mee.

Wat zijn de voorwaarden?

Minder premie per maand betalen betekent niet dat je goedkoper uit bent. Bestudeer goed de hoogte van vergoedingen, de voorwaarden en de kleine lettertjes!

  • Welke medische handelingen vallen onder de verzekering?
  • Worden reguliere vaccinaties en jaarlijkse check-ups vergoed?
  • Zijn er ziektes of afwijkingen uitgesloten, zoals heupdysplasie en elleboogdysplasie?
  • Wat is de maximale uitkering per behandeling of per jaar?
  • Is er een eigen risico? Hoe hoog?
  • Wanneer gaat de verzekering in?

Sluit op tijd verzekering af

Regel de verzekering meteen, als je weet wanneer je nieuwe hond thuiskomt. Soms is er een clausule dat de verzekering pas 30 dagen na afsluiten ingaat, om misbruik te voorkomen. Je wilt niet dat je nieuwe hond een paar dagen onverzekerd is.

Eigen potje sparen

Sommige hondeneigenaren sparen iedere maand een bedrag voor onvoorziene dierenartskosten. Het gevaar is echter dat dat potje gebruikt wordt voor andere zaken, bijvoorbeeld als de wasmachine of de auto het plotseling begeven.

Verzekeraars

Er zijn diverse verzekeraars op de markt. Een aantal voorbeelden zijn: Reaal Dier & Zorg, Pet-Plan, Ohra, InShared, Hema en Kruidvat.

Is jouw pup al Gezondheid Verzekerd?

Deel dit bericht

  Inschrijven nieuwsbrief   Gratis pup- of kittenpakket

Lees meer