Katten en honden helpen om zo gezond mogelijke levens te leiden.

Welke voeding haal je in huis voor je pup?

Baby's eten nog niet hetzelfde als volwassen mensen, toch? Dus puppy's eten ook nog geen voeding voor volwassen honden. Zolang je puppy nog volop in de groei is, is het belangrijk dat hij voeding krijgt die speciaal is samengesteld voor pups.

Vaste voeding leren eten

Je puppy maakt bij de fokker kennis met vaste voeding. Als hij zo rond de 4 weken oud is, gaat hij steeds minder bij moederhond drinken en steeds vaker wat vaste voeding proberen. Dit heet de speenperiode. Er zijn speciale brokjes en mousse ontwikkeld die de overgang van moedermelk naar vaste voeding makkelijker maken voor puppy's. Tegen de tijd dat jij je puppy kunt ophalen, drinkt hij niet meer bij de moederhond en eet hij volledig vaste voeding voor puppy's.

Zelfde voeding als fokker

Omdat zijn spijsverteringsstelsel nog in ontwikkeling is, is dit systeem ook nog heel kwetsbaar. Als je je puppy ineens andere voeding geeft, bestaat de kans dat hij maag-darmproblemen krijgt. Om te voorkomen dat je puppy diarree krijgt of andere klachten in het maag-darmstelsel, raden we aan om aan de fokker te vragen wat hij nu geeft, zodat jij diezelfde voeding in huis kunt halen.

Rustig wennen

Doordat je je puppy dezelfde voeding geeft als dat hij gewend is, helpt hem dat ook wennen aan zijn nieuwe situatie. Hij krijgt tenslotte precies hetzelfde te eten. Dat is dan één verandering minder. Hierdoor kan je puppy zich weer meer richten op de veranderingen waar hij wel mee te maken krijgt. Vraag de fokker ook naar het ritme waarin hij de puppy's voerde en probeer ook dat de eerste dagen te handhaven.

Overstappen naar Royal Canin

Het kan zijn dat je puppy nu geen Royal Canin puppyvoeding krijgt en dat je dat wel graag wilt. Als je puppy gewend is aan zijn nieuwe huis, kun je hem langzaam overzetten op passende puppyvoeding van Royal Canin. Via de ROYAL CANIN® voedingswijzer kun je achterhalen welke voeding het meest geschikt is voor jouw puppy. Meng dan gedurende 7 dagen wat oude voeding met steeds een beetje meer nieuwe voeding, tot je na 7 dagen bent overgeschakeld. Zo belast je het spijsverteringsstelsel minimaal.

Online Voedingsadvies

Wil jij weten welke voeding nu het beste past bij jouw puppy? Doorloop dan het gratis online voedingsadvies en weet binnen 1 minuut welke voeding precies past bij de voedingsbehoeften van jouw puppy en pak gelijk een kennismakingsvoordeel mee op de eerste aankoop.

 


Deel dit bericht

Andere relevante kennis voor honden in deze levensfase…