Bij Royal Canin®, doen we alles voor hond & kat.

Verantwoorde beloningen voor je pup na goed gedrag

Met een beloning bevestig je het goede gedrag van je pup tijdens een training. Een beloning is vaak een hondenkoekje of -brokje. Geef niet meer dan 10% van de dagelijkse energiebehoefte (calorieën) van je pup in de vorm van dergelijke beloningen of tussendoortjes. Voorkom dat zijn voeding uit balans raakt en hij last van zijn maag-darmkanaal krijgt.

Let op de structuur van de beloning

De kaken van je pup zijn nog niet zo sterk. Een beloning met een (te) harde structuur kauwt hij niet gemakkelijk weg. Je moet dan iedere keer lang wachten voordat je door kunt naar de volgende oefening tijdens je puppytraining. De meeste honden kauwen met plezier op zachte hondenkoekjes of brokjes als beloning. 

Kies voor beloning met laag caloriegehalte

Iedere beloning bevat calorieën. Bovenop de dagelijkse voeding kunnen deze calorieën tot overgewicht van je pup leiden. Verminder zijn maaltijden daarom met hetzelfde aantal calorieën. Er bestaan calorie-arme beloningsbrokjes.

Let op de samenstelling van de beloning

De samenstelling van de beloning kan van belang zijn voor je pup. Bijvoorbeeld als hij allergisch is voor een bepaald bestanddeel of bij gebitsproblemen. Bij pups van grote rassen kan een te hoog calciumgehalte in de voeding de skeletontwikkeling nadelig beïnvloeden. Geef deze pups daarom alleen beloningen met een laag calciumgehalte om zijn voedingsbalans niet te verstoren.

Een aai of knuffel vindt je pup ook een beloning

Een aai, een knuffel of een lief woord geeft je pup een fijn gevoel. Dit zijn dus goede (calorie-arme) beloningen waarvoor hij graag zijn best doet tijdens een training. Wissel hondenkoekjes of brokjes regelmatig af met een liefkozing als beloning. Zo versterk je meteen de band met je pup.

 

TIP

Wissel soorten beloning voor je pup af

Laat je pup niet steeds werken voor dezelfde beloningen. Wissel zijn eigen voedingsbrokjes af met (calorie-arme) beloningsbrokjes, hondenkoekjes, een aai of een vriendelijke woord. Dit houdt hem gemotiveerd te werken voor zijn beloning. 

 

 


Deel dit bericht

  Inschrijven nieuwsbrief   Gratis pup- of kittenpakket

Lees meer