Bij Royal Canin®, doen we alles voor hond & kat.

Wat is goede voeding voor je pup?

Niet zomaar een brok

Iedereen wil het beste voor zijn pup, maar wàt maakt van zomaar een brok een goede voeding? Hieronder lees je waaraan je goede voeding kunt herkennen. Als je twijfelt of verdere vragen hebt, neem dan contact op. Onze voedingsexperts denken graag met je mee.

Wat is goede voeding voor je pup?

Goede voeding bevat precies de juiste samenstelling van ingrediënten, die je pup nodig heeft. Het houdt rekening met de gevoelige spijsvertering en helpt mee aan het opbouwen van de natuurlijke weerstand. Het  bevat gemakkelijk verteerbare eiwitten, vitaminen, vetten en koolhydraten in de juiste verhoudingen. Verder zijn alle voedingsstoffen makkelijk te verteren door je pup. En natuurlijk is de kwaliteit van de ingrediënten hoog.

Ondersteuning van de spijsvertering

Je pup heeft voeding nodig die zijn spijsvertering ondersteunt. Tijdens de groei is het maag-darmkanaal nog niet volledig ontwikkeld en zeer gevoelig. Goede voeding bevat eiwitten, die snel door het lichaam worden opgenomen. Hoe beter de kwaliteit van de voeding, hoe sneller de voedingstoffen worden opgenomen en hoe beter de spijsvertering zal zijn.

Voedingsvezels

In goede voeding zitten speciale voedingsvezels die een gezond milieu in de darmen bevorderen. De vezels voeden de goede bacteriën en voorzien de darmcellen van de energie die ze nodig hebben.

Afweer opbouwen

Het afweersysteem van een pup moet zich nog ontwikkelen. Bij de geboorte krijgt hij afweerstoffen van zijn moeder mee. Tussen de 4 en 12 weken verliest hij die bescherming geleidelijk. In deze periode met verminderde weerstand is je puppy vatbaarder voor ziekten. Voeding met antioxidanten en vitamines versterken zijn immuunsysteem.

Wist je dat voeding met antioxidanten en vitamines het effect van een vaccinatie groter maken? Je pup maakt sneller antistoffen aan. De voeding van je pup draagt bij aan de opbouw van zijn weerstand.

Goede voeding pup

Gezonde vacht en huid

De vacht weerspiegelt de gezondheid van je pup en goede voeding helpt daarbij. Wist je dat de huid is het grootste orgaan van je pup is?. Het is de eerste barrière tussen zijn lichaam en de omgeving. Een gezonde huid en vacht houdt ziekteverwekkers tegen, voorkomt uitdroging en beschermt het lichaam tegen letsel. Met de juiste hoeveelheid vitamines, aminozuren en zink in zijn maaltijd blijft de huid en de vacht van je puppy in een gezonde conditie.
 
 

Deel dit bericht

  Inschrijven nieuwsbrief   Gratis pup- of kittenpakket

Lees meer