Katten en honden helpen om zo gezond mogelijke levens te leiden.

Het belang van speciale puppyvoeding

Het is belangrijk dat je puppy voeding krijgt die speciaal voor puppy's ontwikkeld is. 'Want daar zitten de juiste voedingsstoffen in'. Maar wat zijn en doen die voedingsstoffen dan precies en waarom zijn ze zo belangrijk voor je puppy?

Eiwitten

Eiwitten zijn belangrijke bouwstenen voor organen, spieren en vacht. Daarnaast leveren ze energie.
Eiwitten moeten makkelijk verteerbaar zijn. Zo kost het minder energie om de voeding te verteren, waardoor je pup die energie kan gebruiken om te groeien. Makkelijk verteerbare eiwitten zorgen ook dat zijn spijsverteringsstelsel minimaal wordt belast.Ook de juiste hoeveelheid eiwitten is van belang. Als hij teveel binnenkrijgt, kan hij te snel groeien wat later kan leiden tot gewrichtsproblemen.

Calcium en fosfor

Je puppy's skelet is ook nog in ontwikkeling en moet nog groeien en sterk worden. Hiervoor heeft je puppy een zorgvuldig uitgebalanceerde hoeveelheid calcium en fosfor nodig. Deze voedingsstoffen helpen bij de groei van het skelet en zijn daarom heel belangrijk voor puppy's. Een te veel aan deze voedingsstoffen kan juist weer groeiproblemen geven, dus daarom zorgt Royal Canin ervoor dat jouw puppy met speciale puppyvoeding precies krijgt wat hij nodig heeft.

Antioxidanten en vitamines

Als je puppy net geboren is, krijgt hij afweerstoffen binnen via de moedermelk. Deze nemen langzaam af. Ondertussen is zijn eigen afweersysteem echter nog niet op volle sterkte. Zijn afweer komt daardoor in een 'immuniteitsgat' waardoor hij in de leeftijd van 4-12 weken kwetsbaar is. Antioxidanten en vitamines in zijn voeding helpen zijn natuurlijke afweer tegen ziektekiemen te ondersteunen. In combinatie met zijn vaccinaties, doe je er dan als baasje alles aan om je puppy gezond te houden.

Belang van puppyvoeding

Het luistert dus nogal nauw in welke samenstelling je puppy deze voedingsstoffen binnenkrijgt. Daarom is het extra belangrijk dat je je puppy geen voeding voor volwassen honden geeft.Royal Canin stelt met de grootste zorgvuldigheid de voedingen voor puppy's samen, op basis van observatie en met behulp van dierenartsen en wetenschap. Dus als je deze voeding geeft, weet je zeker dat hij alles binnenkrijgt wat hij nodig heeft.


Deel dit bericht

Andere relevante kennis voor honden in deze levensfase…