Katten en honden helpen om zo gezond mogelijke levens te leiden.

Hoe kies je een dierenarts?

De dierenarts moet er echt voor je pup zijn op het moment dat je pup hem nodig heeft in een noodsituatie. Het belangrijkste criterium voor het kiezen van een dierenarts is daarom bereikbaarheid: voor routinecontroles én in noodgevallen.

Mond-tot-mond-reclame

Het meest logische is om suggesties voor goede dierenartsen te vragen bij familie, vrienden, kennissen en collega’s. Je kunt ook andere hondenbezitters die je tegenkomt vragen naar hun bevindingen met dierenartsen in de buurt.

Wat biedt de dierenarts?

Kies je voor een eenmanszaak of groepspraktijk? In een groepspraktijk heb je niet altijd dezelfde dierenarts. Vraag hoe de 24-uursservice geregeld is voor ongelukken buiten normale werktijden. Is er een assistente die afspraken aanneemt en regelt dat je reminders krijgt voor inentingen, etc.?

Welke specialisaties heeft de dierenarts?

Misschien heeft jouw rashond vanuit zijn achtergrond een grotere kans op een bepaalde aandoening. Dan is het handig als de dierenarts daar meer dan gemiddeld vanaf weet. Ook algemene specialismen, zoals gebitsverzorging, kan een voordeel van een dierenarts zijn.

Hoe ziet de praktijk eruit?

Kijk hoe het interieur van de praktijk eruit ziet. Is er een prettige ontvangst- en wachtruimte? Zijn de faciliteiten schoon en netjes? Is het modern? Met onderzoeksfaciliteiten zoals MRI-, echo- en/of röntgenapparatuur?

Hoe is je gevoel bij de dierenarts?

Heb je vertrouwen in de dierenarts nadat je hem gesproken hebt. Is hij helder in zijn communicatie? Hoe houdt hij zijn kennis up-to-date? Wat zegt je gevoel? Je moet het vertrouwen hebben dat de dierenarts je hond de beste zorg mogeljk geeft.

Wat is de prijslijst?

Er kunnen prijsverschillen tussen dierenartsen bestaan. Kom niet voor verrassingen te staan en check van te voren wat de tarieven van de dierenartspraktijk van jouw voorkeur zijn.


Deel dit bericht

Andere relevante kennis voor honden in deze levensfase…