Bij Royal Canin®, doen we alles voor hond & kat.

Kauwen op droogvoer voor een schoon gebit van je pup

Kauwen

Kauwen op droge brokken helpt je pup bij het schoonhouden van zijn gebit. Door het kauwen worden tanden en kiezen gereinigd en tandplak verwijderd. Dit helpt tandsteen en andere gebits- en tandvleesproblemen voorkomen. Plakkerige of natte voeding kun je dus beter vermijden.

Een brokje dat kauwen stimuleert?

Wist je dat een brokje een hond kan stimuleren om te kauwen? Op een zacht brokje hoeft hij minder te kauwen dan op een hard. Op een grote brok moet je pup ook meer kauwen dan op een kleintje. Het formaat en de vorm van het brokje moet daarom precies aansluiten bij de grootte van zijn kaken.

Lees hier meer over de verschillende vormen brokken voor ROYAL CANIN® voeding

Tandenpoetsbrokjes

Tandenpoetsen is heel belangrijk, ook voor pups. Droge brokken helpen daarnaast om de tandjes van je pup te schuren. De schurende en reinigende werking van brokken, wordt versterkt als ze natriumpolyfosfaat bevatten. Dit zijn soort calciumvangers en tandplak bestaat voornamelijk uit calcium. Die calciumvangers helpen voorkomen dat tandplak ontstaat en vermindert daardoor de kans op tandsteen.

Blijven poetsen

Het geven van droogvoer vervanging de dagelijkse poetsbeurt van de tanden en kiezen van je pup niet. Het lost ook geen bestaande gebitsproblemen op. Kauwen op droogvoer draagt bij aan een betere mondhygiëne, maar er kunnen altijd restjes achterblijven. Alleen poetsen kan tandplak verwijderen.

LET OP: Tandplak kan al binnen 24 uur in tandsteen veranderen!


Deel dit bericht

  Inschrijven nieuwsbrief   Gratis pup- of kittenpakket

Lees meer